Már megint botrányt csinált a CCleaner

2018. augusztus 03.
3.1491
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Rövid időn belül a sokadik botrány robbant ki a CCleaner háza táján, miután ugyanis tavaly hónapokon át vírusos telepítőprogramot terjesztett a cég, év elején pedig fontos konfigurációs adatokat törölt a szoftver, most egy beállítás miatt áll a bál.

Pontosabban annak hiányosságai miatt, a CCleaner 5.45-ös változata ugyanis kapott két olyan funkciót, melyek nem nyerték el a felhasználók tetszését, ezáltal az automatikus programfrissítés mellett bekerült az adatgyűjtés, aminek részeként a készítők az alkalmazáshasználat kapcsán figyelik az emberek viselkedését.

Bár ez már önmagában felháborító, az viszont még kellemetlenebb, hogy ezt a két opciót egyetlen beállítási fülre tették a fejlesztők, tehát mind az automatikus frissítést, mind a dolgaink megfigyelését csak együtt tudjuk kikapcsolni, méghozzá abban az esetben, ha az Enable system monitoring felirat elől kivesszük a pipát.

Igen ám, csakhogy van itt egy kis probléma! Ezt ugyanis gyakorlatilag minden egyes indításkor el kell végezni a felhasználóknak, hiszen hiába veszik ki a pipát a beállítás elől, egy újraindítás után ismét odakerül, tehát a rendszer monitorozását és a frissítést nem lehet kikapcsolni. A Piriform szerint hamarosan egy javítással orvosolják a problémát!
4 hozzászólás

DarkZer0

6 éve, 1 hónapja és 20 napja

Útlom. Eleinte használtam, de egy nagy hulladék lett. Igaz Windows-t sem használok sűrűn röhögő smiley

válasz erre

Harder

6 éve, 1 hónapja és 20 napja

Hulladék már évek óta. Aki még mindig használja, meg is érdemli.

válasz erre

TEchie

6 éve, 1 hónapja és 20 napja

Használja még ezt valaki? meglepett smiley

válasz erre

login_password

6 éve, 1 hónapja és 20 napja

Nevetséges ez a cég már.

válasz erre