Már megint átverték az Android-felhasználókat: nincs is a telefonon az a frissítés, amit látunk?

2018. április 16.
3.6541
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egészen meglepő kutatási anyagot hozott nyilvánosságra a Security Research Labs, egy ismert amerikai kiberbiztonsági cég arról, hogy a gyártók többsége folyamatosan átveri az Android-felhasználókat a frissítésekkel.

Karsten Nohl és Jakobb Lell két teljes éven át több mint 1200 Androidos okostelefont vizsgált át a biztonsági frissítések tükrében, és arra jutottak, hogy a mobilok jelentős többsége olyan verziószámokkal és frissítésekkel hitegeti a felhasználókat, melyek gyakorlatilag rajta sincsenek a készüléken.

A szakemberek szerint mindegyik gyártó félrevezeti a felhasználókat, kik kisebb, kik nagyobb mértékben, ezáltal azt találták, hogy míg a ZTE például jelentős mértékben el van maradva a frissítésekkel a készülék által közölt verziószámhoz mérten, addig például a Google és a Samsung esetében is gyakori, hogy legalább egy-egy verzióval újabb számú frissítést mutatnak, mint ami valóban telepítve van a készüléken.

A biztonsági szakértők szerint nem tudni, hogy ez véletlen hiba vagy direkt trükközés, ellenben abban egyetértenek, hogy rendkívül veszélyes, hiszen az egyes készülékek rendkívül sérülékenyek maradnak. Az elemzők azonnali vizsgálatot követeltek a Google-től, akik komótosan bejelentették, hogy mindent megtesznek, ami tőlük telik, azonban azt már előzetesen kiemelték, hogy a probléma forrása abból fakadhat, hogy egy bizonyos készüléken nincs szükség minden update telepítésére, ha nincs is hozzá kapcsolódó funkció. Ez a teória talán meg is állná a helyét, ha nem biztonsági frissítésekről beszélnénk ugyebár...
3 hozzászólás

techiii

1 éve, 4 napja

Senkiben sem lehet bízni. Úgy vezetik meg az embert ahogy akarják. A Blekinél ilyen sose volt.

válasz erre

TEchie

1 éve, 4 napja

De durva hogy meg merik tenni baszki!

válasz erre

Fikarc

1 éve, 4 napja

****a.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink