Már meg sem lepődünk: ezúttal több mint 400 millió Facebook-felhasználó telefonszáma szivárgott ki!

2019. szeptember 06.
6.3941
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Láthatóan tökéletesen alkalmatlan a felhasználók adatainak védelmére a Facebook, a korábbi vérlázító esetek után ugyanis megint óriási szivárgás történt, aminek részeként 419 millió (!) felhasználó telefonszáma csúszott ki az internetre.

Az óriási adatbázis a TechCrunch beszámolója szerint földrajzi és névadatokat is tartalmazott, a felosztás tekintetében pedig annyi biztos, hogy legalább 133 millió amerikai-, 18 millió brit és 50 millió vietnami felhasználó érintett az ügyben.

A lap úgy tudja, hogy a telefonszámokat tartalmazó adatbázis egy olyan szerverről került nyilvánosságra, mely semmiféle jelszóval nem volt védve, a kiszivárgott részletek pedig teljesen helytállóak, a TechCrunch ugyanis több profilt is ellenőrzött, ahol megegyeztek az azonosítók, így vélhetően a titkosított telefonszámok egyaránt.

Az adatbázist egy Sanyam Jain nevű biztonsági szakember fedezte fel, aki szerint a Facebook eddigi legnagyobb botránya van kirobbanóban, hiszen ezeket az adatokat bárki felhasználhatja spam hívásokra, SIM-cserés támadásokra, de akár fiókok eltulajdonítására is.

A Facebook szóvivője szerint régi adatok kerültek nyilvánosságra, és már különben sem lehet az oldalon telefonszámok alapján keresni, így szerintük egyetlen felhasználó fiókja sem került veszélybe. Kár, hogy ezt bizonyítékkal nem tudják alátámasztani...
3 hozzászólás

inkognito

4 éve, 11 hónapja és 13 napja

Az szép...

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 11 hónapja és 14 napja

Szánalmas banda.

válasz erre

Levi87

4 éve, 11 hónapja és 14 napja

Az a szomorú hogy tényleg nem lepődünk meg. szomorú smiley

válasz erre