Már kínai másolata is lekörözi a Twittert!

2016. október 19.
1.8311
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Weibo talán kicsi, olcsó, kínai és még pofátlanul nyúlja is a Twittert, azonban a legfrissebb hírek szerint az ázsiai mikroblog valamit így is jobban csinál, mint amerikai társa, a piaci érték tekintetében ugyanis a másolatnak sikerült túlszárnyalnia az eredetit.

Mindezt a tegnapi tőzsdezárás során tudtuk meg, amikor a 2009-ben elindított Weibo piaci értéke 11,32 milliárd dollárra növekedett, míg a folyamatos lejtmenetben robogó Twitter esetében ugyanez a szám 11,23 milliárd dollárra csökkent.

Hogy érzékeljétek a különbséget, alig két évvel ezelőtt, 2014 magasságában a Weibo piaci értéke még alig közelítette meg a 3,5 milliárd dollárt, vagyis két év alatt elképesztő fejlődést produkáltak, azonban ami ennél is sokkolóbb adat, hogy a Twitter értéke akkor még majdnem 27 milliárd dollár volt.

Hogy még tovább kerekítsük a szemeteket, a Twitter csak az elmúlt egy évben 5 millió aktív felhasználót veszített, és bár még mindig több mint 310 millióan használják - míg a Weibót 280 millióan -, de a kínaiak csak az elmúlt 12 hónapban 70 millió újonccal tudták növelni felhasználóik számát.
3 hozzászólás

rDAVE

8 éve, 1 hónapja és 19 napja

Azért ez nem ilyen egyszerű kérdés. Egyrészről nem csak sima copy a Weibo, közelebb áll a közösségi oldalakhoz, mint a twitter, szóval inkább valami twitter-facebook hibrid. A felhasználó számokat meg nem lehet összehasonlítani. A Twitter egy másik piacon versenyzik más ellenfelekkel, mint a Weibo. Weibo-t se a twitter, se a facebook, se a g+ nem veszélyezteti. Hongkongot és Tajvant leszámítva elérhetetlenek trükközések nélkül.

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 1 hónapja és 20 napja

Mekkora kapufa! meglepett smiley

válasz erre

Harder

8 éve, 1 hónapja és 20 napja

Ezek nagyon kemény adatok! meglepett smiley

válasz erre