Már jégkrémet is visz az űrbe a Falcon 9 hordozórakéta

2017. augusztus 16.
3.3091
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az újra bevethető rakéták jóvoltából annyira olcsóvá sikerült tennie az űrutazást a SpaceX csapatának, hogy a Falcon 9-es hordozórakétával nemrégiben már olyan luxuscikkeket is fel tudnak vinni az űrhajósoknak a Nemzetközi Űrállomásra, mint a jégkrém.

A júliusi rekord után - amikor 48 órán belül kétszer szállt fel és landolt sikeresen - a Falcon 9-es hordozórakéta újabb sikeres küldetésen van túl, aminek részeként a NASA szállíttatott vele 3 tonnányi rakományt az űrállomáson dolgozó űrhajósoknak, aminek jelentős része bár munkaeszköz volt, azért egy kis extra is akadt a szeretetcsomagban.

A NASA ugyanis konkrétan jégkrémmel lepte meg az asztronautákat, ami jól mutatja, hogy az űrutazás szintjén milyen komoly előrelépést tudott megtenni a SpaceX ahhoz, hogy olyan felesleges dolgok is felmenjenek az űrbe, mint a jeges édességek.

A Falcon 9 legutóbbi sikeres kilövését és landolását, avagy a jégkrémszállító küldetést az alábbiakban te is visszanézheted, az eseményt ugyanis a SpaceX újfent élőben közvetítette.

3 hozzászólás

Harder

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

Hát ez nagyon menő! röhögő smiley

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

Milyen jó érzés lehetett nekik a sok pépes kaja mellett. mosolygó smiley

válasz erre

inkognito

7 éve, 3 hónapja és 1 napja

Jó dolguk van kacsintó smiley

válasz erre