Már csak egy lépcsfők van vissza a Fedora 25 fejlesztésében

2016. november 02.
2.4121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Utolsó fázisának utolsó előtti lépését teljesítette a Fedora projekt a Fedora 25 fejlesztését illetően, hiszen elérhetővé vált az utolsó RC kiadás, így most már csak a végleges verzió van vissza.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem lett volna meglepő, ha a Fedora új változatának fejlesztési ciklusa megcsúszik és nem tudják tartani az előre prognosztizált ütemtervet, sőt korábban volt már példa a késés késésére is, így a mostani "final freeze" külön öröm a felhasználók számára.

Itt érdemes megemlíteni, hogy az utolsó RC minden Linux disztribúció fejlesztésében kulcsfontosságú, mivel innentől már nem adnak hozzá újabb csomagokat, a fejlesztés gyümölcse készen áll a debütálásra, de még pár alapvető teszt hiányzik. Ilyen például, hogy az összes hivatalosan a támogatási listában szerepet kapó architektúrán hibamentesen működik a rendszer, illetve, hogy a támogatott hardverelemek is rendeltetésszerűen dolgoznak együtt az operációs rendszerrel.

Ezt Jan Kurik is megerősítette, valamint hozzátette, hogy keményen dolgoztak, hogy minél jobb rendszert alkossanak, valamint hogy elkerüljék a késéseket. Szerencsére ez utóbbi csak egyszer sújtotta a fejlesztést, még annak korai szakaszában az Alpha szakaszban, amikor egy kritikus hibát kellett orvosolni. Mint mondta, jelen pillanatban szinte 100%-ra tudják ígérni, hogy november 15-én a felhasználók birtokukba vehetik a Fedora 25-öt.
1 hozzászólás

Tommy

8 éve, 1 hónapja és 8 napja

Azért arra a megjelenési dátumra kíváncsi leszek. röhögő smiley

válasz erre