Már csak egy hónap, és elrajtol az évek óta halogatott James Webb űrteleszkóp kilövése

2021. november 19.
76.2391
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA következő generációs csillagvizsgálójának, a James Webb űrteleszkópnak a régóta várt indítása már csak egy hónapra van - a 9,8 milliárd dolláros Webb-űrtávcső több éves technikai késedelmet, finanszírozási problémákat és egy világjárványt is leküzdött.

A sok akadály ellenére végül csak eljutott a Francia Guyana-i indítás napjáig, amely legkorábban december 18-án esedékes. A Webb ambiciózus tudományos programja a Naprendszerünkben található kis világok tanulmányozásától az univerzum külső határainak felméréséig terjed majd.

Mindent meg fognak vizsgálni, ami az univerzumban van, amit csak láthatunk - mondta John Mather, a Webb projekt vezető kutatója a szerdai sajtótájékoztatón az újságíróknak.

A NASA tiszteletre méltó Hubble-űrteleszkópjának utódjaként a Webb a Földtől mintegy 1,6 millió kilométerre lévő, Lagrange-pontnak nevezett távoli célponthoz, két égitest közötti gravitációsan stabil ponthoz fog eljutni.
5 hozzászólás

TEchie

2 éve, 7 hónapja és 9 napja

Na végre.

válasz erre

Fikarc

2 éve, 7 hónapja és 9 napja

Jó munkához idő kell. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 7 hónapja és 9 napja

Nagyon sokat várnak tőle, így én is ezt teszem a magam módján. Nagyon kíváncsi leszek, miket fedeznek fel vele. mosolygó smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 7 hónapja és 10 napja

Hubble végül marad? Vagy azt lehozzák?

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 7 hónapja és 10 napja

Ohhyeah, sok felfedezést várunk tőle! mosolygó smiley

válasz erre