Már csak egy hét van vissza a stabil Linux Kernel 4.11-ig

2017. április 18.
3.3401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Linus Torvalds személyében érkezett a húsvéti nyúl, aki az éjszaka folyamán elérhetővé tette a Linux Kernel 4.11-es tesztelői változatának legfrissebb snapshot-ját, valamint ezzel párhuzamosan közölte a stabil verzió megjelenésének dátumát is.

Ez a dátum pedig április 23, de rögtön hozzátette, hogy azért ne igyunk előre a medve bőrére, hiszen láttunk már példát egy extra RC variáns létrejöttére, de jelen állás szerint minden a legnagyobb rendben halad, és nem számít nagyobb bukkanóra az ütemtervben, minden esetre most inkább örüljünk a Linux Kernel 4.11 RC7-nek, mondta.

A friss variáns nem hozott olyan nagyobbnak mondható változásokat, mint az ezt megelőző változatok, jobbára az integrált illesztőprogramok kerültek aktualizálásra, ami mellett tovább csiszolták a kompatibilitást az ARM, IA64, PA-RISC és x86 hardver architektúrákkal, valamint a jelentett és észlelt bug-okat javították a Btrfs, CIFS és OrangeFS fájlrendszrekben.

Az öröm tehát nagy, hiszen minden a legnagyobb rendben van, Linus invitálta a felhasználókat a tesztelésre, hogy minél több forrásból kaphassák a visszajelzéseket, és így akár már hétfőn virradóra elérhető lehet a Linux Kernel 4.11.
1 hozzászólás

VDemon

7 éve, 7 hónapja és 9 napja

Megvárom amíg lefrissül tárolóból. Nekem nem hozott fontos dolgot.

válasz erre