Már csak az utolsó simítások vannak hátra az Ubuntu 19.04 fejlesztése kapcsán

2019. április 13.
5.8582
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Mondhatnánk, hogy vészesen közeleg április 18-a és vele együtt az új Ubuntu premier dátuma, ellenben a Canonical csapata precízen dolgozik mint egy svájci óra, már csak az utolsó simítások vannak hátra.

A Linux disztribúciók fejlesztése során ezt a szakaszt Final Freeze-nek hívjuk, ez után már tényleg semmilyen funkcionalitásbeli újítást vagy egyéb, a működést erősen befolyásoló kódrészletet nem integrálnak, így ez már tényleg a célegyenes.

Ez persze azt is jelenti, hogy hamarosan itt az bemutató előtti RC kiadás, míg a stabil csatornában április 18-ától lesz fellelhető a Disco Dingo.

Az újdonságok közt a két legfontosabb megoldást emelnénk ki, ami egyértelműen meg tud határozni egy-egy variánst. Ez a Gnome 3.32-es asztali felülete, míg a cukormáz alatt találjuk az igazi nagyágyút, a Linux Kernel 5.0-át.
3 hozzászólás

rDAVE

1 éve, 19 napja

Szebb lett, gördülékenyebb, de még mindig lassú... Lehet SSD-n ez nem gond, de egy gyengébb HDD-n ez bizony rosszabbul teljesít, mint a Win10 vagy a legutóbbi Deepin, pedig ezek aztán elég sok animációt és egyebet használnak.

válasz erre

VDemon

1 éve, 22 napja

Most nem sok frissítés lesz benne. Nincs nagy mozgolódás mostanában Linux vonalon.

válasz erre

Levi87

1 éve, 22 napja

Na szépen lassan ez is megjön.

válasz erre