Már az újságírókat is mesterséges intelligenciával helyettesítenék

2017. július 11.
2.6301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Izgalmas projektet indított el nemrégiben a Google, az Urbs Media és a brit Press Association hírügynökség, akik RADAR név alatt olyan mesterséges intelligenciát fejlesztenének, mely elvégezhetné egyes újságírók munkáját.

Természetesen szó sincs arról, hogy ha az MI elkészül, akkor nem lesz szükség újságírókra, éppen ellenkezőleg, a projekttel csak a zsurnaliszták munkáját könnyítenék meg, akikről rengeteg terhet levennének a programmal azáltal, hogy havonta akár 30 ezer olyan hírt is megírnának, amelyek monotonitásuk miatt túl kimerítőek az emberek számára.

A mesterséges intelligencia így rövid, száraz tényekkel és adatokkal ellátott, főként helyi gazdasági híreket írna, amelyekhez természetesen hús-vér újságírók készítenének el a sablonokat, vagyis emberi közbeavatkozással történik majd a folyamat, ami egyelőre még nem olyan fejlett, hogy akár saját gondolatokkal ellátott publikációkat készítsen, munkahelyek tehát jelenleg nincsenek veszélyben.
2 hozzászólás

techiii

7 éve, 4 hónapja és 10 napja

Egy MI nem tud cikket írni vagy értelmes összetett bonyolult mondatokat.

válasz erre

Harder

7 éve, 4 hónapja és 10 napja

Remélem ilyen nem lesz amíg én újságokat olvasok. Szeretem az egyedi stílusokat, minden cikkírót vagy hírírót meg tudok különböztetni és kedvelni vagy nem kedvelni.

válasz erre