Már az első önálló munkanapján karambolozott az önvezető kisbusz

2017. november 10.
3.3281
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nem sikerült túl jó reklámot csinálnia az önvezető járművek számára annak a kisbusznak, ami Las Vegas-ban indult útnak a héten, hogy teljesen automatikus formában, sofőr nélkül szállítsa az embereket az egyik pontból a másikba.

Történt ugyanis, hogy az önvezető kisbusz alig egy órával a munkába állást követően azonnal karambolozott, aminek a hátterében ráadásul ezúttal nemcsak az emberi sofőrrel rendelkező jármű volt a vétkes, hanem bizony az önvezető kisbusz is.

A történethez hozzátartozik, hogy mindössze egy kis koccanás történt, amiben senki sem sérült meg, és a legnagyobb vétkes annak a teherautónak a sofőrje volt, aki egy szűk utcába próbált meg bekanyarodni, és eközben ment neki egy kicsit az éppen nyolc utast szállító önvezető kisbusznak.

Ennek az oka egyrészt a sofőr figyelmetlensége volt, másrészt pedig a kisbusz szoftverének hiányossága, hiszen egyrészt túl közel engedte a járművet a tolató kamionhoz, másrészt pedig nem aktiválódott az a funkció, ami ilyen esetben automatikus tolatásra készteti az autót.

A kisbuszban a francia Navya által fejlesztett szoftver teljesített szolgálatot, azonban a programozók egyelőre nem tudták megmondani, hogy miért nem működött az opció, de vélhetően az volt a baj, hogy a kisbusz egyszerűen nem értette meg a kamion szándékát, aki bizonyára többször is nekiiramodott a befordulónak.

3 hozzászólás

Levi87

6 éve, 11 hónapja és 6 napja

Zavarba jött a busz a nagy kamiontól. röhögő smiley

válasz erre

VDemon

6 éve, 11 hónapja és 6 napja

Azta! meglepett smiley Náluk már élesben van önvezető busz? meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 11 hónapja és 6 napja

Hát az igen. Látom, nem lett komoly gond de akkor is kellemetlen. Csak kell az ember még...

válasz erre