Már az első napon alvilággá alakult a Facebook piactere

2016. október 05.
1.9001
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Facebook Marketplace név alatt a legnépszerűbb közösségi oldal alig néhány órával ezelőtt elindította saját piacterét, ahol lehetőséget ad felhasználói számára különféle használt vagy új termékek eladására és vételére.

Habár mindehhez nagyon szigorú szabályrendszert dolgozott ki a Facebook, és sokan az eBay egyik legnagyobb konkurenseként tartják számon, azonban a piactér elindítása nem zajlott zökkenőmentesen, hiszen kvázi az első napon alvilági körülmények alakultak ki, és alig pár percen belül feketepiaccá változott az egész Facebook Marketplace.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy már az első 24 órában megjelentek a hirdetések között a fegyverek, a drogok, az élő állatok, hovatovább a különféle szexuális szolgáltatások is, amelyeket természetesen egy aktív moderátorcsapat folyamatosan likvidál, azonban nincs könnyű dolguk a szabályzatot sértő hirdetések tömegeivel szemben.

A Facebook Marketplace egyelőre még csak az USA, az Egyesült Királyság, Ausztrália és Új-Zéland régiójában érhető el, de hamarosan máshol is elterjed majd annak érdekében, hogy a közösségi oldal felválthassa vele az olyan csoportokat, amelyek direkt az adás-vétel érdekében jöttek létre.

Érdekesség, hogy világszerte több mint 450 millió ember folytat ilyen csoportokban kereskedelmi tevékenységet, és a Facebook Marketplace elindulásának a hírére az eBay egyeduralma annyira meginogott, hogy részvényeinek értéke rögtön három százalékot zuhant.
6 hozzászólás

viper73

8 éve, 2 hónapja és 8 napja

Kész fertő! Bedrogozott állatokkal mennek ezek szobára? Habár vannak ilyen népcsoportok.. :/ lol

válasz erre

Kileah

8 éve, 2 hónapja és 8 napja

Széttrollkodták rögtön! röhögő smiley Sok idióta. röhögő smiley

válasz erre

inkognito

8 éve, 2 hónapja és 9 napja

röhögő smileyröhögő smiley kicsit bukták a dolgot

válasz erre

Porthos

8 éve, 2 hónapja és 9 napja

Hát ez *****nagy! röhögő smiley Annyira fájdalmasan **** az összes facebook szolgáltatás hogy már meg sem lepődöm ezeken. röhögő smiley

válasz erre

zender

8 éve, 2 hónapja és 9 napja

Az nagyon keményröhögő smiley

válasz erre

rDAVE

8 éve, 2 hónapja és 9 napja

Hát... Alapvető termékek. röhögő smiley
Amúgy élő állattal mi a baj? Pl fajtatiszta kutyák meg hasonlók elférnének egy ilyen oldalon. Nyilván nem postán kiszállítva, de akkor is elfér és ezeket legálisan szokták eladni. Meg mindenféle kisállat és haszon állat is. Habár mindegy, mert van rá alternatíva, de akkor se látom okát, hogy miért baj. A kitömött állat a morbid, nem az élő... röhögő smiley

válasz erre