Már az Anonymous is arra figyelmeztet, hogy a TikTok egy kémprogram

2020. július 06.
2.4651
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A világ legismertebb hackercsoportosulását tömörítő Anonymous is figyelmeztetést adott ki a TikTok kapcsán, ami kifejezetten különleges dolog, hiszen ők a lehető legritkább esetekben foglalnak állást egy adott témában.

Most azonban úgy érezték, hogy meg kell szólalniuk a kínai TikTok kapcsán, a platformot ugyanis egyre több helyen helyezik tiltólistára - legutóbb Indiában -, az Anonymous pedig ehhez kapcsolódóan a Twitteren kijelentette, hogy az embereknek törölniük kellene mobiljaikról az applikációt, mert veszélyes.

A hackercsoport szó szerint kémprogramnak nevezte a TikTok-ot, melyet állításuk szerint a kínai kormány fejlesztett azért, hogy az egész világon felhasználói adatokhoz juthasson, erre utal legalábbis néhány olyan adat, mely szerint a korábban feltételezettnél is nagyobb mennyiségű adatokat gyűjt az applikáció a felhasználókról.

4 hozzászólás

Ronalddo

4 éve, 17 napja

Abszolút hiteles bármi amit ők mondanak.. röhögő smiley

válasz erre

muki

4 éve, 17 napja

Ez a banda a kutyát se...

válasz erre

techiii

4 éve, 17 napja

A 12-14 évesek még csak le sem ****ják ezt. Őket pont nem érdekli az ilyen. A szülő meg pont nem ért ehhez.

válasz erre

rDAVE

4 éve, 17 napja

"hiszen ők a lehető legritkább esetekben foglalnak állást egy adott témában" - hehe, nagyon nem. Minden aktuális politikai téma ott van a twitterükön. Tele vannak black lives matter, antifasiszta, trump, usa, oroszország, kína/hongkong posztokkal... Mellesleg közvetlen ezután a facebookot is "töröltették".

válasz erre