Már az amerikai hadsereg is hiperszonikus rakétákat tesztel

2021. október 23.
80.0101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA virginiai űrközpontjából a héten titokban három rakétát indítottak, amelyek az amerikai hadsereg számára kifejlesztett hiperszonikus fegyvertechnológiák szerepét töltik be - derült ki tegnap, azaz október 22-én a haditengerészet tisztviselőinek tájékoztatásából.

A fegyverteszteket három kisebb hanglokátoros rakétaindítással végezték a virginiai Wallops-szigeten található repülési létesítményéből. Az űrközpont előre bejelentette a kilövéseket, de azok jellegéről keveset osztott meg azon kívül, hogy az amerikai védelmi minisztérium számára készültek.

Pénteken a NASA és az amerikai haditengerészet nyilvánosságra hozta, hogy a kilövések a High Operational Tempo for Hypersonics tesztprogram részét képezik, amelynek célja a hangsebesség ötszörösénél gyorsabban haladó hiperszonikus fegyverek új technológiáinak értékelése.

Augusztusban Kína állítólag sikeres hiperszonikus fegyvertesztet hajtott végre, bár a kínai külügyminisztérium tagadta, hogy ez egy fegyverteszt lett volna, és szóvivőjén keresztül azt állította, hogy ez egy újrafelhasználható űrhajó tesztje volt.
tájékoztatásából.'>
3 hozzászólás

Porthos

2 éve, 8 hónapja és 11 napja

Mindenki mindent tagad. Komolyan mint a hidegháborúban! röhögő smiley

válasz erre

betyár

2 éve, 8 hónapja és 11 napja

Nagyon le vannak maradva.

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 8 hónapja és 12 napja

Gondolom, jóval régebben tesztelgetnek ők, mint bárki más... kacsintó smiley

válasz erre