Már asztali számítógépen is futtatható Android Oreo

2018. június 20.
13.2121
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Régóta várt opcióval gazdagodott az Android Oreo operációs rendszer, egy Android-x86 névre keresztelt kezdeményezés jóvoltából ugyanis az eddig főként mobilokról ismert szisztéma asztali számítógépeken is futtathatóvá vált.

Megérkezett ugyanis az Android-x86_rc1, vagyis PC-re szánt operációs rendszer kiadásra jelölt változata, amit feltelepíthetünk asztali számítógépekre, de akár laptopokra is, hogy egy Android Oreo alapú, 32- vagy 64-bites kiadású szisztémát használhassunk otthon is.

A PC-s Android számtalan dolgot támogat, a multitouch bevitel és az olyan alapvető dolgok, mint a WiFi és a Bluetooth mellett például Intel, AMD és Nvidia grafikus vezérlőkkel rendelkező gépeken még az Open GL ES 3.x hardveres gyorsítást is.

Hogy még otthonosabbá tehessük a rendszert, a Taskbar launcher jóvoltából közel olyan külsőt alkothatunk hozzá, mint Windows vagy Linux alatt, de támogatott még az ablakban futtatás lehetősége is. Bár ez a kiadás még nem a legstabilabb, de ha tennétek vele egy próbát, IDE KATTINTSATOK.
3 hozzászólás

DarkZer0

6 éve, 4 hónapja és 1 napja

Kipróbálom, köszönöm a hírt.

válasz erre

Harder

6 éve, 4 hónapja és 1 napja

Fejlesztőknek maximum jó. mosolygó smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 4 hónapja és 1 napja

Ez tök jó. mosolygó smiley

válasz erre