Már ARM Cortex-A78 és Cortex-X1 processzormagok táplálhatják a jövőre érkező Androidos mobilokat

2020. május 27.
1.7501
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az ARM bejelentette, hogy a jövőre érkező Android-alapú okostelefonok újgenerációs lapkakészleteibe már új processzormagokat szállítanak, így bejelentették a Cortex-A78 és a Cortex-X1 termékeket, melyek komoly evolúciós előrelépéssel szolgálnak majd.

A Cortex-A78 az ARM eddigi leggyorsabb processzormagja lett, az A77 közvetlen utódja, mely ahhoz mérten ugyanolyan energiafogyasztás mellett képes 20 százalékkal jobb gyorsaságot kínálni, vagy az előd által kínált teljesítményen 50 százalékkal kevesebb energiát felhasználni, miközben 15 százalékkal kisebb helyet foglal, és kifejezetten nyolcmagos konstrukciókhoz szánják, méghozzá négy Cortex-A78 mellé négy Cortex-A55 maggal.

A Cortex-X1 ezzel szemben egy teljesen egyedi tervezés eredménye, mely maximálisan a teljesítményről szól. Az ARM CXC programjának eredményeképpen az ARM egyedik magok készítésére szakosodott ezzel a termékkategóriával, de vannak már konkrét számok is, így szükség esetén az X1-es 30 százalékkal jobb teljesítményt tud nyújtani, mint az A77, és 23 százalékkal gyorsabb az A78-nál, miközben kétszer olyan gyors lesz a gépi tanulásban, de sokat fogyaszt is, emiatt nem valószínű, hogy egynél többet látunk belőlük egy okostelefonban.

Az ARM bejelentette továbbá az új Mali-G78 és G68 GPU-kat, melyek továbbra is a Mali-G77 Valhall architektúrájára épülnek, de előbbi akár 25 százalékkal nagyobb teljesítmény leadására képes.
bejelentették a Cortex-A78 és a Cortex-X1 termékeket, melyek komoly evolúciós előrelépéssel szolgálnak majd.'>
2 hozzászólás

Gólem

4 éve, 2 hónapja és 1 napja

Szerencsére jó nagy a verseny ezen a piacon így egyre jobb cuccokkal jönnek ki. Ezek már simán elhajtanának egy laptopot is! röhögő smiley

válasz erre

betyár

4 éve, 2 hónapja és 1 napja

Biztosan jobbak az elődöknél.

válasz erre