Már a Youtube-ot sem nézhetjük anélkül, hogy valaki ne akarna bitcoint bányászni a gépünkkel

2018. január 31.
2.0111
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyenesen felháborító az emberek kapzsisága abból a szempontból, hogy egyre többen aljas módszerekkel próbálnak meg hozzáférni számítógépünk erőforrásaihoz annak érdekében, hogy masinánk úgy termelje számukra a bitcoint, mint a fejős tehén.

Eddig a célzott kártevők mellett csak a The Pirate Bay kapcsán merült fel, hogy az oldal üzemeltetői olyan kártékony kódot helyeztek el, amely minden látogató gépét befogta egy kis bányászatra, azonban a TrendMicro csapata most a Youtube kapcsán bukkant hasonló esetre, noha itt természetesen nem a videómegosztó, hanem egy hacker folyamodott aljas módszerekhez, miután megfertőzött néhány reklámot.

A lap szakértői szerint a hackerek a Google DoubleClick platformját támadták meg nagy sikerrel, így több nagy európai országból is jelentettek fertőzött reklámokat, melyek január 18-tól működtek, és a felhasználók úgy vették észre, hogy a Youtube nézésétől gépük szinte használhatatlanul lassúvá vált, lévén a kártékony szkript a processzor 80 százalékát képes volt leterhelni a bányászattal.

A Google nyilatkozatában elismerte a támadást és a fertőzést, majd kiemelték, hogy még számukra is teljesen új területet jelentenek az efféle visszaélések, de mindent elkövetnek annak érdekében, hogy felvegyék a kesztyűt az új fenyegetésekkel szemben.

Állításuk szerint ebben az esetben 2 óra alatt azonosították a támadást, ami a TrendMicro szerint hazugság, hiszen a kártevők az ő méréseik szerint napokig aktívak voltak a Youtube egyes reklámjaiban.
4 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 8 hónapja és 8 napja

Nem értem hogy juthatnak át ilyen hirdetések a Google szűrőjén. meglepett smiley

válasz erre

DarkZer0

6 éve, 8 hónapja és 8 napja

Én meg azt hittem, hogy a netem z@r' target='_blank' rel='nofollow'>sz@r röhögő smiley Becumiztam én is..

válasz erre

Harder

6 éve, 8 hónapja és 9 napja

Rohadt szemétládák az ilyenek.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 8 hónapja és 9 napja

Csodálatos. wtf smiley Javascript, köszi.

válasz erre