Már a svájci mentőkutyák munkáját is drónok segítik

2016. november 29.
4.2851
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Telegraph beszámolója szerint már a svájci mentőkutyák munkáját is drónok segítik a jövőben, miután munkába álltak az első olyan robotikus quadrocopterek, amelyek olyan helyekre és akkor is eljuthatnak, amikor a mentőkutyák vagy a mentőcsapatok nem.

Mint ismert, Svájcban mindmáig speciálisan képzett mentőkutyák segítik az olyan alakulatok tevékenységét, akik a hegyekben eltűnt emberek után kutakodnak, és bár a négylábúakat nagy valószínűséggel soha és semmi nem pótolhatja majd a hatékonyság tekintetében, ellenben a drónok alaposan megkönnyíthetik munkájukat.

A drónok leginkább a keresési folyamat felgyorsításában játszanak szerepet, lévén hő- és éjjellátó kamerával hatékonyabban képesek azonosítani az eltűnt embereket, még akkor is, amikor leszállt az este.

Hogy a kezdeményezés mennyire fontos, azt mi sem bizonyítja jobban más, minthogy Svájcban évente még mindig átlagosan több ezer ember tűnik el a hegyekben, és az ilyen esetekben a speciális mentőcsapatok mellett rendszerint képzett mentőkutyákat vetnek be.
3 hozzászólás

Porthos

8 éve, 6 napja

Egyre jobb és jobb felhasználási módokat találnak ki a drónoknak.

válasz erre

Eltohn

8 éve, 6 napja

Csak már a negyed órás akksiidőt kéne kicsit feltornázni...

válasz erre

csirkee

8 éve, 6 napja

Ez a jövő. Hasznosak a drónok.

válasz erre