Már a mosógépeink is egyre okosabbá válnak

2016. szeptember 06.
1.5991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy egészen futurisztikus - most figyelni - okos mosógépet jelentett be az IFA 2016 során az olasz Candy gyártóhoz köthető Hoover Europe, akik egy jelenleg még név nélküli prototípust mutattak be az érdeklődők számára, amely képes a legtöbb intelligens készülékünkhöz hasonlóan illeszkedni hozzánk és szokásainkhoz.

A mosógép ennek megfelelően speciális megjelenése mellett egy nagyobbacska érintőképernyővel bír, miközben képes kapcsolatot létesíteni okostelefonunkkal, amellyel akár még a munkahelyről is elindíthatjuk a mosást, illetve módosíthatjuk a beállított programot.

A kérdéses masina ugyan még nem pakolja be magának a ruhát, ellenben rendelkezik egy olyan szkennerrel, amely képes meghatározni, hogy milyen textileket szórtunk a dobba, de összetett folyamatokat egyelőre ne várjunk tőle.

Már a mosógépeink is egyre okosabbá válnak - 2. kép

A mosógép ezáltal még képtelen figyelmeztetni minket, ha olyan ruhával találkozik, amely ereszteni fog mosás közben, de még akkor sem szól, ha bent hagytunk egy zsebkendőt a zsebünkben, ellenben képes meghatározni, hogy melyik napszakban a legideálisabb a mosás - főként a takarékosság érdekében.

A Hoover első okos mosógépei várhatóan már jövőre az európai boltokba kerülhetnek, de pontos árcéduláról egyelőre még nem hallottunk, ami a részletes specifikációk és a teljes tudás ismeretének hiányában nem is olyan meglepő.
3 hozzászólás

rDAVE

4 éve, 6 hónapja és 3 napja

Jó nekem a hagyományos mosógép is, csak valaki dobjon össze hozzá egy robotot, ami tudja használni.

válasz erre

Kisfaludy82

4 éve, 6 hónapja és 3 napja

Ez szimpla parasztvakítás. Semmi értelme.

válasz erre

csirkee

4 éve, 6 hónapja és 3 napja

Ebben nincs semmi extra. Samsung mosógépek is tudják szinte ugyan ezeket. Na meg aki ilyen mosógépet vesz, annak tök mindegy, hogy mikor a legtakarékosabb a mosás, plusz ezek az új mosógépek már alig fogyasztanak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink