Már a Google Assistant is segít a navigálásban

2019. január 14.
3.2421
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az elmúlt évek során rohamtempóban fejlődött a Google Térkép, valamint a vele párhuzamosan növekedő és szintén a keresőóriás tulajdonában lévő Waze is, most azonban előbbivel kapcsolatban jelentettek be újdonságot, mely biztonságosabbá teszi a vezetést.

Az idei CES gála alkalmával jelentette be a Google, hogy a legújabb fejlesztésük már a gyakorlatban is elérhetővé vált, aminek értelmében a Google Assistant-ot használhatjuk a vezetés közbeni navigáció módosítására, illetve az online kommunikáció megvalósítására.

Nem csak hogy veszélyes autózás közben a telefonunkat nyomkodni, de még büntetendő is, így érthető a Google lépése, főleg mivel sokan vannak akik nem épp a Facebook-ot szeretnék csekkolni ilyenkor, hanem kitérőt vagy megállót beiktatni a tervezett útvonalon, amit eddig mindenféleképpen csak úgy lehetett, ha félreálltunk vagy a lustább verzióban haladás közben a mobilunk után nyúltunk.

Az újdonság egyébként az Android Auto mellett az Apple CarPlay esetében is használható, feltéve ha utóbbi esetében is a Google térképszoftverét használjuk.
4 hozzászólás

marco

1 éve, 5 hónapja és 20 napja

Kisfaludy82 írta:
Amíg magyarul nem ért, teljesen mindegy itthon...
Ért.

válasz erre

Mordorer

1 éve, 5 hónapja és 20 napja

Ez okos újítás, tetszik!

válasz erre

Harder

1 éve, 5 hónapja és 21 napja

Apple Maps most is tudja.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 5 hónapja és 21 napja

Amíg magyarul nem ért, teljesen mindegy itthon...

válasz erre