Már a 360 fokos videókat is támogatja a VLC Media Player

2016. november 27.
3.9041
dfp profilja, adatai
dfp
A virtuális valóság egyre nagyobb teret nyer magának, mely a szoftveres és hardveres támogatottság növekedésének köszönhető, hiszen így egyre több felhasználóhoz jut el ez a különleges élmény.

A VR messze nem csak a játékokról szól, a 360 fokos videók rendkívül érdekesek és akár informatívak is tudnak lenni. Ezeket eddig például a YouTube vagy a Facebook online rendszerén keresztül vagy mobilon tudtuk megnézni, de a VLC 360 újabb opciókat nyitott meg.

A népszerű, ingyenes lejátszóprogram legújabb PC-s és Mac-es változata ugyanis 360 fokos videókhoz készült. Természetesen a lejátszó esetében is egérrel tudunk körbenézni a videókban, de állítólag ha rendelkezünk HTC ViVe vagy Oculus Rift VR headsettel, akkor hátradőlve, kényelmesebben is élvezhetjük a tartalmakat.

Persze egyelőre nem sok 360 fokban forgatott komoly film vagy videóanyag található meg a neten, de mindenesetre jó az irány. A fejlesztők azt is elárulták, hogy ezt a funkciót a hamarosan érkező VLC 3.0 is megkapja majd (akkor már nem kell dedikált lejátszó), illetve mobilos lejátszójukba és Xbox One-ra is szeretnék integrálni.
3 hozzászólás

betyár

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Ideje volt már. Nekik is haladniuk kell.

válasz erre

Fikarc

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

De régen használtam már. A GUI még mindig olyan faék egyszerű mint kb két éve?

válasz erre

Mordorer

11 hónapja, 2 hete és 2 napja

Nem rossz, mindenre ezt használom, és bár a 360-as videókat nem igazán nézegetem, jó tudni hogy rre is képes már.

válasz erre

 

új kommentek

betyár profilja

betyár

10 órája és 17 perce
marco profilja

marco

10 órája és 24 perce
legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink