Már 40 millió ember élvezheti világszerte a Facebook ingyen internetjét

2016. november 04.
2.0771
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hiába nevetett korábban mindenki - de főként az internetszolgáltatók - azon, hogy Mark Zuckerbeg világszerte mindenkinek szeretné ingyen adni az internetet, úgy tűnik, hogy a Facebook-vezér nagyon jól halad a tervével.

Ezt támasztják alá azok a számok is, amelyek szerint a közösségi oldalhoz tartozó Internet.org által idén már több mint 40 millió ember jutott ingyenes internethez világszerte, amely bár még mindig csak a teljes emberiség alig fél százaléka, ellenben a fejlődés így is rohamos.

Utóbbi kijelentést bizonyítja, hogy tavaly ilyenkor még csak 15 millió ember számára adatott meg a lehetőség, hogy a Facebook jóvoltából ingyen kapja az internetet, legalábbis annak egy bizonyos szegletét.

A közösségi oldal által megálmodott szolgáltatás lényege ugyanis az, hogy Zuckerbergék megállapodást kötnek egy-egy ország legnagyobb mobilszolgáltatójával azzal kapcsolatban, hogy a Facebook alkalmazás révén mindenki hozzáférhessen a mobilnethez abban az esetben, ha van a kijelölt szolgáltatóhoz köthető SIM kártyája vagy élő szerződése.

Nyilván ez messze nem jelenti azt, hogy korlátlanul használhatjuk az internetet, ellenben a Facebookot és a legfontosabb portálokat - híroldalak, Wikipédia, időjárás-előrejelzők - igen.

A Facebook természetesen első körben az elmaradott országokban rendszeresíti ötletét, így az egyik potenciális célközönség India volt, ahol azonban indítása után nem sokkal be is tiltották a lehetőséget, aminek fényében a 40 milliós számadat még jelentősebbnek tekinthető.
4 hozzászólás

Gólem

2 éve, 9 hónapja és 5 napja

Kirrályság! Itthon is van szolgáltató akinél ingyen van a fb egyébként!

válasz erre

rDAVE

2 éve, 9 hónapja és 5 napja

Ronalddo írta:
Basszus nehogy már be akarják korlátozni mit látogatok!
És még ingyen is van, felháborító!
Ó ember, ingyen adják a közösségi oldalt, híreket és tudástárat, de így is csak az elégedetlenség... Itt már amúgy is legalább két hír volt arról, hogy ingyen netnél nonstop megy a pornó.

válasz erre

Ronalddo

2 éve, 9 hónapja és 5 napja

Basszus nehogy már be akarják korlátozni mit látogatok!

válasz erre

rDAVE

2 éve, 9 hónapja és 5 napja

Nincs már potenciális facebook felhasználó, akkor "gyárt" magának. Egyébként jó kezdeményezés ez. Viszont én is elmaradott vagyok mobil netben... Még a kezdőoldalamat is facebookra állítom, ha ad nekem valahogy ingyen netet.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink