Már 30 éves lett az internet

2019. március 12.
4.3461
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Fontos évfordulót ünneplünk ezekben a napokban, lévén Sir Tim Berners-Lee pontosan harminc évvel ezelőtt ekkor nyújtotta be a CERN főnökségének a ma ismert internet alapjául szolgáló Information Management: A Proposal címre hallgató dokumentumot.

Az 1989. márciusára datált tanulmány volt a világon az első, mely megpróbálta egységesíteni a számítógépek közti, akkor rendkívül nehézkes kommunikációt, ezért pedig a professzor kidolgozta a World Wide Web ötletét, mely közös nyelven és közös protokoll segítségével egy mindenki számára nyitott és elérhető hálózatot hozott létre.

Bár a CERN nem volt túl fogékony Berners-Lee elképzelésére, azonban őt ez nem érdekelte, kidolgozta a mai napig használt első internetes szabványokat, mint amilyen a HTML, az URL vagy a HTTP is lett, hovatovább az első böngésző és webszerver, egy évvel később pedig az első weboldal elkészülése is az ő nevéhez köthető.

Maga az internet azonban mai formájában csak sokkal később, 1994-ben nyitotta meg kapuit és kelt kvázi önálló életre, de Tim már 1989-ben, azaz 30 évvel ezelőtt elkészítette hozzá a szükséges elméleti alapokat.
4 hozzászólás

Harder

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Boldogat, net!

válasz erre

Mordorer

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Azt a mindenit! Boldog szülinapot net!

válasz erre

csirkee

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Egy idősek lettünk! Alig néhány hét van köztünk

válasz erre

Kisfaludy82

2 hónapja, 1 hete és 6 napja

Boldog szülinapot WWW!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink