Már 2020-ra saját űrhadsereget állíthat fel az USA

2018. október 30.
3.7531
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Gyakorlatilag évek kérdése, hogy az űrben is megindulhassanak a háborúk a bolygókért vagy az egyes területekért, lévén Amerika Donald Trump vezetésével egy ideje már egy komplett űrhadsereg felállításán dolgozik, ami egyáltalán nem vicc vagy átverés.

Olyannyira nem, hogy bár tavasszal még ő maga is csak viccesen jegyezte meg mindezt egy tengerészgyalogosoknak tartott beszédében, azonban később elgondolkozott a dolgon, a történet pedig a hírek szerint most ott tart, hogy Trump minden részletet egyeztetett a Pentagonnal és a Védelmi Minisztériummal, vagyis nemsokára tényleg felállításra kerülhet a világ első űrhadserege.

Erre állítólag 2020-ban kerülne majd sor, és Space Force név alatt a katonaságon belül egy teljesen külön részleget alkotna - mint a légierő -, egyelőre azonban még rengeteg részlet nem tisztázott, sőt mi több, nemcsak finanszírozási, hanem jogi problémák is akadályozzák a dolgot.

Nem teljesen világos továbbá az sem, hogy az űrhadseregnek milyen feladatai lesznek, de bizonyára egyelőre csak készenléti teendőket töltenének be, hogy ha valami konfliktus lenne odafent, akkor az USA ott legyen és jól közbeavatkozzon, ahogyan tette azt a történelem folyamán oly sokszor.
3 hozzászólás

Levi87

11 hónapja, 1 hete és 6 napja

De az űrállomáson fennragadnak az emberek, mert **** az űrhajó. Ezek hülyék.

válasz erre

rDAVE

11 hónapja, 1 hete és 6 napja

Nagyon helyes, ott is bármikor lecsaphatnak a mexikói bevándorlók!

válasz erre

CharlieFirpo

11 hónapja, 1 hete és 6 napja

Nem normális ez a Trump.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink