Már 200 millió felhasználónál jár a Facebook Lite

2017. február 09.
4.5531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Közel két évvel ezelőtt, a Facebook bejelentett egy Facebook Lite-nak elnevezett alkalmazást, amelyben összefogták a közösségi háló kulcs funkcióit, hogy egy könnyedebb, kevesebb erőforrást igénylő verzióban elérhetővé tegyék.

A cél természetesen nem egy versenytárs a fő szoftverüknek, hanem az Android One filozófiáját követve, a gyengébb hardverekre és a harmadik országbeli felhasználók igényeinek kielégítése, figyelembe véve az elérhető sávszélességet.

Az azóta eltelt időben a Facebook Lite hatalmas evolúción ment át. Körülbelül egy évvel ezelőtt érte el az aktív felhasználók száma a 100 milliós lélektani határt, és az azóta eltelt időben ez a szám megduplázódott, hiszen a friss statisztikák alapján a felhasználói tábor mára átlépte a 200 milliót.

Ez a szám nem csak a Facebook egyre szélesebb, szinte a Föld minden lakott szegmensébe begyűrűző népszerűségét prezentálja, hanem hogy az elmaradottabb régiók is egyre inkább kezdenek felzárkózni a modern világ vívmányaival, egyre több helyen van internet, egyre több helyen válik elérhetővé és megfizethetővé az okostelefon vagy éppen a számítógép.
6 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 5 hónapja és 22 napja

Böngészőből használom a Facebookot, gyors, több funkciója van. Soha nincs fent az app se ez se a normál.

válasz erre

ebegab92

2 éve, 5 hónapja és 22 napja

A Facebook és Messenger appok jelenleg egyszerűen minden készüléken problémás. Mérésekkel bizonyították, hogy a 2 app együttes jelenléte kb.10%-kal kevesebb üzemidőt eredményezett...Mindemellett a Messenger egyre jobban tele van felesleges ''funkciókkal'', miközben egyre instabilabb, egyre több erőforrást használ. Nem is csoda, hogy a Lite ennyire terjed. Az eredeti appok lassan használhatatlanok lesznek.

válasz erre

rDAVE

2 éve, 5 hónapja és 22 napja

Mordorer írta:
Az igen! Ennyi gyenge telefon lenne?
Én azért használtam, mert nem láttam indokoltnak, hogy egy ilyen kaki app, mint a face egye meg a telefonom erőforrásait. (Most 8mag és 3GB ramom van, azt se tudom mivel töltsem tele de az elején ezen is Lite volt.)

válasz erre

VDemon

2 éve, 5 hónapja és 22 napja

Sokkal kisebb helyet is foglal, sokaknál ez szempont.

válasz erre

inkognito

2 éve, 5 hónapja és 22 napja

Szép szám. Úgy tűnik van rá igény.

válasz erre

Mordorer

2 éve, 5 hónapja és 22 napja

Az igen! Ennyi gyenge telefon lenne?

válasz erre