Malajzia utolsó szumátrai orrszarvúja is elpusztult

2019. november 24.
7.0301
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A 25 éves Szumátrai orrszarvú nőstény, Iman a napokban vesztette életét Borneó szigetén, körülbelül fél évvell azután, hogy eme állatfaj utolsó malajziai hímtagja is eltávozott, még 2019 májusában, így végleg kipusztulhat a szóban forgó faj.

A Szumátrai orrszarvúk még anno Ázsia területén bandukoltak, mostanra azonban mindössze körülbelül százan maradtak, ebből fakadóan kritikus helyzetbe kerültek. Iman egyébiránt rákban halt meg hosszas küszködés után, aki a végső malajziai egyed volt ezen fajon belül.

Imant még 2014 márciusában kezdték istápolni, azóta a lehető legjobb gondoskodást megkapta gazdáitól, egészen halála napjáig igyekeztek a legnagyobb törődéssel foglalkozni vele. Voltak már próbálkozások az állatfaj tenyésztésére Malajziában, de mindeddig sikertelenül.
3 hozzászólás

Fikarc

10 hónapja, 3 hete és 2 napja

Fura részt venni abban a korban, amikor ennyire nyomon tudjuk követni a körülöttünk lévő világot és amellett hogy annak szépségeivel találkozunk, megismerjük a szomorú oldalt is. Sajnálom.

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 3 hete és 2 napja

De rossz ezt olvasni. Jó lenne, ha kitalálnának végre már valamit az illetékesek, hogyan mentsük meg a bolygónkat, és a lakóit...

válasz erre

CharlieFirpo

10 hónapja, 3 hete és 2 napja

Szomorú.

válasz erre