Majdnem egy évbe telt, de itt a negyedik patch a Red Hat Linux 7-hez

2017. augusztus 05.
2.9381
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az open source világ vezető vállalata, a Red Hat Inc bejelentette, hogy elkészültek a Red Hat Enterprise Linux 7-es verziójának negyedik frissítőcsomagjával.

A Red Hat által használt RPM-et sok fork használja, többek között a SUSE Enterprise és az Oracle Enterprise is, a mostani, 7.4-es verzióhoz vezető kilenc hónapnyi fejlesztés sokak számára fontos.

Annak ellenére, hogy az RHEL az egyik legösszetettebb szerver operációs rendszer, így minden egyes fejlesztési ciklusban fontos szerepet kap az optimalizáció, a telejsítmény növelése és a stabilitás, de igyekeznek minél jobb és modernebb tulajdonságokat implementálni az új build-ekbe.

Nem volt ez másképp most sem, ugyanis egy teljesen új biztonsági feature-t kapott a legújabb Red Hat. Ez a plug and play, jellemzően az USB porton áthaladó kommunikáció és adatcsere felügyelését, logolását, filterezését és az így felgyülemlett elemezendő rekordhalmaz leegyszerűsítését szolgálja az üzemeltetők részére, akiknek így egyes munkafolyamatai nagy mértékben lerövidülhetnek.

Az USB Guard fejlesztése tehát sok fejtörés alól mentesíti a rendszergazdai feladatokat ellátó felhasználót, aki így a lokális hackerkedést is könnyebben tudja megelőzni.
3 hozzászólás

technomancer

1 éve, 15 napja

Suset teszek is fel másodiknak éjjel. Rákattantam.

válasz erre

Harder

1 éve, 15 napja

Ez az USB Guard elég jól hangzik!

válasz erre

VDemon

1 éve, 15 napja

Lassan de biztosan dolgoznak a srácok.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink