Magyar csajok a robotika világversenyén

2014. november 22.
4191
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Rangos nemzetközi mezőnyben méreti meg magát a nyolc lányból álló magyar csapat a világ egyik legismertebb robotika versenyében.

A Robogirls a First LEGO League idei sorozatában egyedüli lánycsapatként képviseli hazánkat. A regionális döntő november 22-én lesz Debrecenben.

Minél előbb találkoznak a gyermekek a legújabb innovációkkal, annál nyitottabbak és befogadóbbak lesznek a jövőt meghatározó informatikai iparág iránt. Ez a felismerés hívta életre több mint egy évtizede a First LEGO League (FLL) nemzetközi versenyt, amit azzal a szándékkal szerveznek meg évről-évre, hogy a 10 és 16 év közötti fiatalok játékos formában tegyék próbára kreatív képességeiket az IT területén.

A nemzetközi megmérettetés során több mint hetven országban, közel 230 ezer gyerek több fős csapatokban dolgozik azon, hogy az előre megadott szempontnak megfelelő, teljesen automatikusan működő robotot tervezzenek, programozzanak és élesben teszteljenek. Másrészt egy kutatási feladatot is meg kell oldaniuk a csapatoknak. Idén a jövő osztályterme és a tanulás jövője téma kapcsán dolgozhatnak ki gyakorlatba átültethető javaslatokat.

Magyarországot ebben az évben többek közt a Robogirls elnevezésű formáció képviseli az FLL-en. A november 22-ei regionális debreceni döntőre készülő nyolcfős csapat csak lányokból áll. Augusztus óta folyamatosan, heti négy órában tréningezik magukat a versenyre.

via hiradó.hu

Kiemelt kép: Skool Facebook
nincs még hozzászólás