Magányosnak érzed magad? Akkor most töröld a Facebook profilodat!

2017. március 09.
4.0581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Érdekes tanulmánnyal hozakodtak elő a Pittsburghi Egyetem pszichológus professzorai, akik egy átfogó kutatásban megállapították, hogy a Facebook ahelyett, hogy barátokkal venne körül minket, a valóságban csak magányosabbá, szomorúbbá és irigyebbé tesz minket.
Advertisement

Az egyetem szakemberei az összes manapság ismert közösségi oldalt megvizsgálták, illetve véletlenszerű mintavétellel több száz embert vontak be a kísérletbe, amiből kiderült, hogy minél több időt tölt valaki a közösségi portálok előtt, annál inkább ki van téve a szociális kirekesztettségnek.

Dr. Elizabeth Miller szerint az efféle oldalakon túl sok időt lógva úgy érezhetjük majd magunkat, hogy mindenki más boldogabb és sikeresebb nálunk, ezáltal irigyebbek és magányosabbak lehetünk, mert a közösségi oldalak a közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem segítenek az eleve szociális elszigeteltségben élők számára, éppen ellenkezőleg, inkább még tovább rombolják állapotukat.

A kutatók szerint a probléma főként azokat érinti, akik naponta két óránál több időt töltenek a közösségi oldalakon, ami az okostelefonok korában röpke pillantásokból, percekből is összejöhet.

A szakértők szerint egyébiránt a probléma azért is nagyon fontos, mert soha nem látott csúcson van azoknak a fiataloknak a száma, akik ismert vagy ismeretlen mentális egészségügyi problémáktól szenvednek, illetve magányosnak, kirekesztettnek érzik magukat.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

7 éve, 7 hónapja és 18 napja

Akinek nem az a munkája, hogy a gép előtt üljön, annál tényleg nem is értem, hogy képes ilyen sokat lógni rajta. Szerencsére az én közeli ismerőseim nem ilyenek, úgyhogy egyelőre nem vesztettem el közülük senkit! mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

7 éve, 7 hónapja és 18 napja

Akinek van ideje napi két órát fészbukozni, annak amúgy sincsenek barátai...

válasz erre

TEchie

7 éve, 7 hónapja és 18 napja

Egyáltalán nem értem, mit tudnak ennyit lógni azon a ****on.

válasz erre