Madagaszkáron küzdenek a Föld első olyan éhezés-problémájával, amit teljes egészében a klímaváltozás idézett elő

2021. szeptember 02.
46.4691
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Madagaszkáron hatalmas számú ember áll az éhínség szélén, miután négy évig rendkívül kevés csapadék esett, és a klímaváltozást azonosították a katasztrófa egyetlen fő okának újonnan.
 

Történelmileg az éhínségeket olyan tényezők kombinációja okozta, mint a járványok, természeti katasztrófák, emberi konfliktusok és politikai korrupció, de az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és más humanitárius szervezetek szerint ez az első, amelyet kizárólag a üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának tudnak be.

A katasztrófa a legsúlyosabban a sziget déli részén, az úgynevezett Grand Sudban érződik, ahol jelenleg 1,14 millió ember éhezik. Az ENSZ adatai szerint az ötödik szintű katasztrófahelyzetben - a legsúlyosabb kockázati kategóriában - élő emberek száma októberre elérheti a 28 ezret, míg 110 ezer gyermek szembesül alultápláltság és növekedésük és fejlődésük visszafordíthatatlan károsodásának lehetőségével.

Madagaszkár jelenleg nem él olyan természeti vagy ember által előidézett állapotokkal, amelyek jellemzően az éhínséghez kapcsolódnak, ezért a tisztviselők az éghajlatváltozást okolják a jelenlegi helyzetért. Ez nem háború vagy konfliktus, hanem a klímaváltozás miatt van - magyarázta David Beasley, az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) ügyvezető igazgatója.
4 hozzászólás

Porthos

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Szép új világ. .(

válasz erre

CharlieFirpo

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

És hihetetlen hogy nem találtak ki semmit azok, akik tehettek volna bármit ennek megelőzésére, vagy megállítására...

válasz erre

Kisfaludy82

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hát ez már megint rohadt szomrú.

válasz erre

techiii

1 hónapja, 3 hete és 6 napja

Ez a jövőben más helyeken is elő fog fordulni.

válasz erre