Ma indult az IGTV, az Instagram mini YouTube-ja

2018. június 21.
7.0651
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Tovább bővült az Instagram funkciólistája, az új lehetőség pedig az IGTV nevet kapta, amely lehetőséget biztosít hosszabb videók megosztására, így akár egy mini videósorozatot is publikálhatunk vagy akár vlogolhatunk is.

Az újdonság a Direct mellett kapott helyet a jobb felső sarokban, az ikonra kattintva pedig már tallózhatunk is az elérhető tartalmak közt, sőt a böngészést akkor is folytathatjuk, miközben nézzük a kiválasztott tartalmat, hasonlóan a YouTube-hoz.

Itt kvázi véget is ért az összehasonlítás, hiszen az IGTV nem arra hivatott, hogy ott olyan tartalmak kerüljenek megosztásra, mint a Google megoldásán vagy éppen egy Netflix-en, ellenben az alkotók teret adnak a felhasználóknak, akik itt kiélhetik kreativitásukat, különösképpen az "influencerek" vagy magukat annak tartók.

Akik akár 60 perces médiát is készíthetnek, amelyekről a követők értesítést kapnak az Instagrammon belül, vagy ha valaki telepíti az önálló IGTV applikáción belül. Előbbiek számára az is jó hír, hogy a videókban linkeket is el lehet helyezni, így üzleti célból készített megoldásokkal akár másik oldalra is irányíthatóak vagyunk, mint felhasználók.

Az Instagram nem titkolt szándéka, hogy ezzel lenyomja a YouTube-ot, hiszen így a felhasználóknak nem kell egy külön platformra átmennie, ha éppen meg szeretne nézni egy videót.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

6 éve, 3 hónapja és 7 napja

Ezek nagyon nem értik hogy mire van szüksége az embereknek egy képmegosztón.... Segítenék nekik: képekre.

válasz erre

Levi87

6 éve, 3 hónapja és 8 napja

Nagyszerű funkció az egyórás videók feltöltésének lehetősége. Egy képmegosztóra.

válasz erre

technomancer

6 éve, 3 hónapja és 8 napja

Ez aztán nagyon kell.

válasz erre

inkognito

6 éve, 3 hónapja és 8 napja

Ez mekkora baromság.

válasz erre