Ma indul a Google Mobil algoritmus

2015. április 21.
2961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A világ vezető gazdasági portáljai nyitóoldalon számolnak be a Google ma induló, mindent felforgató mobil algoritmusáról.

A cél a jobb felhasználói élmény

A Business Insider egy keresőoptimalizálási szakértőt idéz, aki szerint főként a kisebb weboldalak milliói számára lesz keserű nap a mai.

Sokan ugyanis még mindig nem tudnak semmit a Google mobil algoritmusáról, így mától a weboldalak forgalma drasztikusan visszaeshet.

A Google keresések 20-60 százaléka ma már mobileszközökről történik, ezért a cég számára kiemelten fontos, hogy felhasználóinak olyan weboldalakat mutasson, amelyek mobileszközökről is jól áttekinthetőek. A szakértők szerint, míg korábban a tartalmon volt a hangsúly a Google-nál, ma már e mellé felzárkózott a felhasználói élmény is.

Az Európai Unió sem mobilbarát

Az Economist arra hívja fel a figyelmet, hogy egy felmérés szerint a weboldalak 40 százaléka nem mobilbarát, így súlyos forgalom visszaesésre számíthatnak. A szaklap megjegyzi, hogy ironikus módon az Európai Unió hivatalos weboldala sem minősül mobilbarátnak a Google szemében.

Felmérés szerint a hazai oldalak felkészültsége sem megfelelő. Bár a vezető portálok zöme mobilbarát, a kormányzati oldalak, vezető cégek, és kisvállalkozások oldalainak túlnyomó többsége nem mobilbarát a Google ma induló algoritmusának szemében.

A felhasználóknak jobb lesz

A felhasználók mostantól tehát egy erősen átalakult találati listát kaphatnak majd, ha mobilról indítják kereséseiket. A Google szándékai szerint olyan oldalakat kapnak majd a keresők, amelyek mobilon is jól kezelhetőek és tartalmukban is relevánsak. A cég becslése szerint nagyjából egy hét, míg az algoritmus az egész világon lefut.

Az asztali gépről, vagy táblagépekről indított kereséseknél egyelőre nem lesz változás.

via hiradó.hu

Ha nincs mobilbarát weboldala, de szeretne egyet gyorsan, keresse fel az alábbi webhelyet, ahol akciósan tud most készíttetni 1 éves ingyen tárhellyel.
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink