Lyukakat égetett egy tajvani nő szemébe a telefonja, amit évekig magas fényerőn használt

2019. február 26.
5.3221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Megdöbbentő esetet regisztráltak egy 25 éves tajvani nő kapcsán, aki a munkájából kifolyólag állandóan maximumra emelt fényerővel használta okostelefonját két éven át azért, hogy az erős napfényben is láthassa a kijelzőt.

Csakhogy egyik nap azt vette észre, hogy a bal szemével már nem lát olyan élesen, mint korábban, a titkárnőként dolgozó nő ezért orvoshoz fordult, ahol meglepő felfedezést tettek: az okostelefon magas fényereje ugyanis legalább 500 aprócska lyukat égetett az érintett szaruhártyájába.

Az ázsiai beszámolók által csak Chen néven emlegetett nő állítólag éjjel-nappal a mobilját bámulta, állandóan az érkező üzeneteket kellett figyelnie, és a fényerőt még esténként, munkaidőn kívül sem állította vissza, tehát ilyen körülmények között nézte kedvenc sorozatait és használta a közösségi oldalakat.

A nő a tünetek észlelése után - bevérzett szemek, homályos látás - azonnal orvoshoz fordult, aki szteroidos kezelésnek vetette alá, néhány nappal később pedig Chen állapota javulni kezdett. Orvosa szerint a hölgy legalább 625 Lumen fényerővel használta készülékét, holott 250 Lumen fölé nem szabadna emelni ezt az értéket tartósan.
2 hozzászólás

rDAVE

5 éve, 7 hónapja és 2 napja

Évek óta hivatkoznak külföldi oldalak az AsiaWire-re, de még mindig nem tudom mi a franc az. Az onnan jövő híreket nem is veszem komolyan, amúgy is csak kreténségek jönnek onnan... röhögő smiley

válasz erre

inkognito

5 éve, 7 hónapja és 2 napja

Hogy lehet ilyen hülye valaki.

válasz erre