Lufikkal és konfettivel ünnepelte az indonéz földrengést a Facebook

2018. augusztus 09.
1.2541
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb kellemetlen baki miatt kellett elnézést kérnie a minap a Facebooknak, akik a közelmúltban vezették be az újdonságot, miszerint bizonyos szavak, így például a gratuláció leírása után az érintettek lufikat és konfettiket ábrázoló animációkat láthatnak.

Ez az automatikus funkció okozott most komoly kellemetlenséget az indonéz földrengés kapcsán, lévén a katasztrófát követően rengeteg helyi lakos írta ki közösségi oldalára a selamat szót, ami esetünkben a túlélést jelenti - így jelezték sokan ismerőseiknek, hogy rendben vannak -, azonban kontextustól függően ez a kifejezés gratulációt is jelenthet, emiatt pedig a szomorú eseményhez és az aggódó hozzászólásokhoz a Facebook több esetben társított ünnepi lufikat és konfettiket.

A közösségi oldal ezért egy külön közleményben kért elnézést a funkció miatt, sőt Indonéziában gyorsan ki is kapcsolták azt, ami nem véletlen, hiszen az országot megrázó 6,9-es erősségű földrengésben Lombok szigetén több mint 300 ember meghalt, közel 1500-an megsebesült, az épületek 80 százaléka pedig megsérült vagy lakhatatlanná vált.


4 hozzászólás

Direktor

10 hónapja, 1 hete

Ügyesek, mit ne mondjak!

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete

Buta az MI mint a *****.

válasz erre

rDAVE

10 hónapja, 1 hete

Minden nyelvhez társították a gratuláció animációját. Azért nem túl gyakori, hogy egy nyelvben ennyire szélsőségesen eltérő egy szó jelentése, szóval emiatt nem igazán lehet a facebookot hibáztatni. Maximum akkor, ha a fordítók szóltak, hogy ebből baj lehet és nem javították, de valószínűleg nem történt ilyen... Szerencsétlen véletlen, nem több.

válasz erre

betyár

10 hónapja, 1 hete

Ezért nem szabad mindent robotokra bízni.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink