Lost Planet 3 - Teszt

2013. augusztus 29.
3.8251
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A játék elején a főhősünk beszél az unokájához, miközben komly sérüléseket szenvedett egy barlangban.

Mesél neki arról, hogy milyen volt régebben a csatákban és a nagy szörnyek ellen vakmerően küzdeni.

A videón átlépve hamarosan megérkezik Jim Peyton a fagyos világba. Ekkor még a bőre színe melegséget áraszt és a szakálla is szép barna,  de ahogy telik az idő a jég s a hideg majd átszínez minden testrészét és ruháját.  Jim egy olyan cégnek dolgozik ami egy nagy energia hőforrást takarít be a bolygóról. Természetesen ez nem megy olyan könnyen, hiszen kisebb nagyobb állatok dobják fel Jim mindennapjait. És, ha ez nem lenne elég, akkor különböző állomásokat és dugattyúkat is meg kell javítanunk kinn a hidegbe, ahol hófúvás tombol és a szörnyek lesnek ránk a sötét mélyből. Jim a küldetések során sokszor beszél a feleségével. Videóüzeneteknek küldenek egymásnak ami ad a játéknak egy meghitt vonalat. Jim beszámol az embertelen körülményekről ahol dolgoznia kell és a könyörtelen hidegről is.

[caption id="" align="aligncenter" width="599"] Jim darál egy Rifle-el[/caption]

A felesége elmondja neki a babájuk első lépéseinek megtételét, első szavakat. Nagyon meghitt pillanatok és néha szívszorító üzenet érkezik a kedves "Mamától".
Fegyverek:
Minél többet gyilkolunk, annál több pénzünk lesz. A pénzből lehetőségünk van fejleszteni a fegyvereinket és akár újakkal is bővíthetjük a palettát. Egyszerre 3 fegyvert tudunk magunkkal vinni az expedíció során. Shotgun, Rifle és pisztoly. Persze Jim zsebébe azért lapul még egy kés is, a békesség kedvéért.

A legjobb barátunk a játékban egy hatalmas RIG lesz, amit szintén tudunk fejleszteni. Feltudjuk szerelni védelmi mechanizmussal, erősíteni tudjuk a fúrót a karján, és könnyebben tudjuk vele elkapni a dögöket, ha épp nem tapossak őket agyon.

[caption id="" align="aligncenter" width="599"] A RIG belsejében[/caption]

A kis számláló a jobb sarokban mindig mutatja nekünk, hogy épp mennyi kreditünk van amit elszórhatunk. A RIG-el meglepően nehéz a játék elején elkapni egy-egy szörnyet, mert jól kell vele időzíteni. A kisebb szörnyeket nem tudjuk vele elkapni, egyszerűen csak átsétálunk rajtuk, mint Rózsi néni a virágoskerten. Az utility Rig (ez a pontos neve a térképen UH-ként fog megjelenni) fel van szerelve egy Ammo dobozzal is, és a lábánál található fegyvertárolóban akármikor fegyvert cserélhetünk. Sokszor kell majd ki- be ugrálni a járműből, de hatalmas élmény egy ekkora monstrummal törni a jeget, a falat és taposni a "szörnyeket".

[caption id="" align="aligncenter" width="1024"] Utility Rig ránk vár[/caption]

Természetesen egy ekkora "dögben" sem vagyunk teljes biztonságban, hiszen lesznek olyan jószágok, amig képesek benne kárt tenni, ha csak nem védekezünk, vagy eredünk futásnak.

[caption id="" align="aligncenter" width="1024"] Jim és a pajtásra[/caption]
Zárszó:
A játékot az Unreal motor hajtja előre és nagyon szép munkát végez. Sokan eltemették már az Unreal motort, pedig még nagyon korai, hiszen elképesztően részletes grafikát tud még a "vénlány". Nagyon szépen megcsinálták az időjárás viszontagságait, a jeges világ olvadását, töredezését. A karakterek mimikája és mozgása is nagyon szép, egyenletes. Nincsenek olyan részek, amikre nem figyeltek volna oda. Ettől eltekintve a Lost Planet 3 egy olyan játék lett ami egy új irányba indítja el a sorozatot.

A játék pár része rettentően unalmassá fog válni. A rengeteg összekötő-videó a rengeteg beszélgetés. A RIG-el való véget nem érő menetelés. Néha csak 1-1 szörny ugrik elénk. Nagyon fáj kimondani, de nem hozza azt a játékélményt amit az előző két rész tudott. Itt Jim Peyton sztorija van előtérben. És valóban érdekes és jó a sztori, de maga a játékmenet unalmas és egyhangú.  A játék gépigényét ITT megnézheted, hogy alkalmas-e a géped a futtatásra.

A jelen tesztet elsőként egy Linux alapú Elementary OS: Luna disztribúciónk végeztük el. A játék futtatásához igénybe vettük a Play on Linuxot és a Wine programokat. Az Operációs rendszerről bővebben ITT találsz információt. Amennyiben szükséged van segítségre a Linuxon futtatáshoz, írd meg kommentbe és segítünk.
nincs még hozzászólás