Lojálisabb az Androidos tábor, mint azt eddig gondolták

2018. március 12.
2.3321
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Továbbra is nehezen megy az Apple-nek iOS használatára ösztönözni az Androidosokat, illetve fordítva - derült ki mindez a Consumer Intelligence Research Partners legfrissebb statisztikáiból, aminek köszönhetően megtudtuk, hogy a droidosok lojalitása sokkal nagyobb, mint azt eddig gondolták.

A CIRP felmérése ugyanis bár egészen kis mintát - alig 500 főt - vett alapul, és éppen emiatt a végeredményt még a legnagyobb objektivitás mellett is meg kell kérdőjeleznünk, de az eredmény szerint az Androidos felhasználók 2016 eleje és 2017 vége között 89-91 százalékos arányban vettek ismét Android-készüléket, ami az iOS-felhasználók esetében csak 85-88 százalék volt.

A statisztikák rávilágítottak arra, hogy Amerikában 2015 óta az Androidos felhasználók a lojalitás szempontjából mindig túlmutatnak az iOS-t használókon, de azért túl jelentős különbség nincs a két oldal között, aminek az oka a CIRP szerint az, hogy senki sem szeret csak úgy mobilt váltani, hogy azzal az operációs rendszert is cseréli, hiszen ezzel egy kellemetlen adatköltöztetős procedúra venné kezdetét, az App Store és a Google Play boltjaiban megvásárolt dolgok elvesztéséről nem is beszélve.

A kutatók szerint vannak továbbá olyanok is, akik anyagi okokból nem váltanak iOS-re, ezáltal egy jelentős réteg esetében kényszeres hűségről van szó az Android mellett.
3 hozzászólás

VDemon

9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Az Apple-ösök sokkal lojálisabbak, ez már sokszor kiderült. Nagyon nem mindegy milyen kjözegben, hol, milyen értékű telefonokat használókat kérdeztek meg.

válasz erre

Kisfaludy82

9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Ez használhatatlanul kicsi minta, nincs értelme.

válasz erre

inkognito

9 hónapja, 3 hete és 4 napja

Én ezt a lojalitást cáfolni tudom csak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink