Linux-exkluzív mainframe-et mutattak be

2015. augusztus 29.
1.0861
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Az IBM bejelentette, hogy jelentősen bővíti a nyílt forráskódú technológiát és az open-source közösséget támogató mainframe stratégiáját.

Új termékei a legbiztonságosabb és legnagyobb teljesítményű megoldást kínálják a vállalati ügyfeleknek korunkban, amikor egyre inkább mainframe-re települnek a vállalati analitika és a hibrid felhő folyamatai.

Az IBM új hardver, szoftver és szolgáltatási portfóliót vezet be, melynek neve LinuxONE. Különböző rendszereket kínál a nagy- és közepes vállalkozásoknak.

Az IBM z13-on alapuló LinuxONE Emperor ma a világ legfejlettebb Linux rendszere, az iparág leggyorsabb processzorával. A rendszer képes valós időben elemezni tranzakciókat, vagyis abban a pillanatban segíthet megakadályozni a visszaéléseket, amikor éppen történnének. A rendszer 8 ezer virtuális gépig, vagy több százezer tárolóig skálázható fel ? jelenleg ez az egyetlen ilyen kapacitású Linux rendszer.

A másik most bevezetett verzió, a LinuxONE Rockhopper a portfolió belépő szintű darabja, olyan ügyfeleknek, vagy feltörekvő piacoknak szánja az IBM, amelyeknek szükségük van a számítási sebességre, a biztonságra és a mainframe elérhetőségére, de egy kisebb csomagban.

Az IBM LinuxONE rendszerei a legbiztonságosabb Linux rendszerek, a hardverben és a szoftverben is olyan fejlett titkosítási megoldásokkal, amelyek képesek megóvni az ügyfelek adatait és tranzakcióit titkos formában, biztonságban. A protected-key technológia, amellyel a LinuxONE-t felszerelték, jelentősen megerősített biztonsági szintet képvisel a clear-key technológiához képest, és akár 28-szoros teljesítményt produkál a sztenderd secure-key biztonsági kulcs technológiához képest.
?Tizenöt éve az IBM meglepte az iparágat, amikor Linuxot tett a mainframe-re, ma pedig már az IBM mainframe ügyfelek több mint harmada Linuxot futtat? ? mondja Tom Rosamilia, az IBM Systems alelnöke. ?Tovább mélyítjük ezt az elkötelezettségünket az open source közösség irányába, amikor a nyílt világ legjobb megoldásait a világ legfejlettebb rendszerével kombináljuk, hogy ügyfeleink könnyebben kezelhessék az új mobil és hibrid felhős munkafolyamataikat.?
Az IBM a közösségi innováció ösztönzésére sosem látott mértékű szabad hozzáférést is nyújt a mainframe-hez. Létrehozta a LinuxONE Fejlesztői Felhőt, hogy bármely érdeklődő szabadon kapcsolódhasson a fejlesztői közösséghez. A felhő feltörekvő alkalmazások létrehozásához, teszteléséhez és pilotjához szolgál egyfajta virtuális K+F motorként.
nincs még hozzászólás