Linux Kernel 4.8 RC8: ez már az utolsó?

2016. szeptember 26.
1.8931
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Egy héttel ezelőtt számoltunk be a legfrissebb Linux Kernel 4.8 újabb patch-éről, ami szám szerint a hetedik volt, de mint kiderült, még nem az utolsó, a legfrissebb Linus bejegyzés alapján itt az RC8 is.

Linus Torvalds múlt héten tudatta a Linux közösséggel, hogy akkor egy kicsit el kell térni a megszokottaktól, hiszen általában az RC7 az utolsó változat a végleges verzió előtt, de a túlzottan magas hibajelentések miatt nem szerette volna megkockáztatni egy az átlagosnál sérülékenyebb, instabil Kernel kiadását, így jutottunk el az RC8-ig.

A Kernel 4.8 RC8-ban folytatódott a bugfix, jellemzően felhasználói, tesztelői jelentések alapján, de mellette fájlrendszer, illesztőprogram és hálózat kezeléssel kapcsolatos módosítások történtek. Linus a bejegyzésében kijelentette, hogy ez volt az utolsó teszt variáns, e hét végén érkezik a Linux Kernel 4.8 végleges változata.

Ma tehát két fontos hírrel is szolgáltunk Kernel téren, mivel a mostani bejegyzésünk mellett részleteztük az ötödik frissítéssel érkező 4.7.5-öt is. A teljes changelog itt található.
2 hozzászólás

Kisfaludy82

8 éve, 1 hónapja és 24 napja

Mordorer írta:
Az igen! meglepett smiley Komoly hiba lehetett ha kijött mégegy.
Nem igazán, csak valami nem stimmelhetett 100%-osan.

válasz erre

Mordorer

8 éve, 1 hónapja és 24 napja

Az igen! meglepett smiley Komoly hiba lehetett ha kijött mégegy.

válasz erre