Linus Torvalds elmondja mi kell egy sikeres open source projekthez

2017. február 18.
4.2671
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A héten rendezték Kaliforniában az Open Source Leadserhip Summit-ot, ahol több neves szakember mellett felszólalt a Linux atyja, Linus Torvalds is, akit arról faggattak, mi kell egy sikeres open source projekthez.
 

A fő rendszermag, a Linux Kernel 25 évnyi fejlesztés után szinte a csúcson van, hiszen közel 100%-ban van jelen a világ legfontosabb hardvereiben. A szuperszámítógépek 98%-án Linux fut, a felhőszolgáltatások 75%-áért is Linus alkotása felel, emellett egyre inkább beszivárog az üzleti élet mellett a privát szférába is, így kis túlzással kijelenthető, hogy a modern kori technológiai evolúció legfontosabb láncszeme.

A két és fél évtized alatt a Kernel forrása elérte a 22 millió sort, több mint 5000 fejlesztő és közel 500 cég dolgozik együtt azért, hogy minél tökéletesebb legyen a hardver és a szoftver közti kommunikáció. Linus Torvalds a szembesítést követően, melyben a fentieket vázolták neki, elmondta, hogy mi kell ahhoz, hogy sikeres legyen egy open source projekt.

99% veríték és csupán 1% innováció, vallja Linus. Szerinte az innováció túl van hype-olva, mindenki ezzel jön, napi szinten közel 1000 embertől kap ötleteket, amelyek java része bullshit. Egy sikeres projekt, legyen az open source vagy sem, legfőképpen a szorgalmon múlik, mint mondta: "a munkát el kell végezni, napról napra és kész, a többi meg majd jön magától."
4 hozzászólás

Levi87

3 éve, 3 hónapja és 3 napja

Hát azért 1%-nál kicsit több kell szerintem , de tény hogy a munka a legfontosabb hiszen az építi fel a végeredményt.

CharlieFirpo

3 éve, 3 hónapja és 4 napja

Kezd megint érdekes dolgokat mondani. Az utóbbi időben voltak elborult dolgai.

betyár

3 éve, 3 hónapja és 4 napja

hát igaza lehet a palinak

Fikarc

3 éve, 3 hónapja és 4 napja

Egyet kell értsek vele. A kemény munka hozza meg a gyümölcsét mindig. Ezért nem megy rendesn a Win fejlesztése. Mindenki hereverézik.