A Linux atyja elmondta, fejlesztésben milyen laptopra esküszik

2016. szeptember 13.
2.2191
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Linus Torvalds, az Unix/Linux alapú rendszerek atyja nemrégiben betekintést engedett a privát szférájába, arról beszélt, számára melyik a tökéletes laptop, mik azok a tulajdonságok, amikkel rendelkeznie kell.

Google+ bejegyzésében rögtön leszögezte, hogy nem rajong a laptopokért, neki a PC az PC és számára azt nem lehet kiváltani, de munkájából és az ezzel járó utazásaiból adódóan kénytelen olykor a mobilitás oltárán feláldozni a klasszikus számítógép képet.

Linus kifejtette hoyg számára az idén bemutatott Dell XPS 13 Developer Edition a legmegfelelőbb, és nem csak azért mert a '80-as évek óta meghatározó szerepet töltenek be az informatika világában.

Az érvek között megtaláljuk a hordozhatóságot, a billentyűzetet - tehát a munkához elengedhetetlen ergonómiát-, a minél szebb képet lehetőleg 1080p feletti felbontással, valamint a kernelfordításhoz szükséges megfelelő CPU támogatást, amit kellő mennyiségű RAM támogat.

Hogy Linus dícsérete őszinte-e, vagy csak valami promócióról van szó, talán sosem derül ki, de az tény hogy a Dell az egyik legnagyobb gyártó, aki rendszeresen ad ki Linux-verziós gépeket.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

8 éve, 2 hónapja és 9 napja

Egyet kell értenem Linussal, ez valóban egy kiváló ultrabook, de kissé túlárazott - és akkor még finoman fogalmaztam. mosolygó smiley

válasz erre

VDemon

8 éve, 2 hónapja és 10 napja

"Ez" is eladta a lelkét az ördögnek. Gratulálok.

válasz erre

rDAVE

8 éve, 2 hónapja és 10 napja

betyár írta:
Elég fura, hogy ilyeneket mond mindenféle reklám nélkül...
Hát azért... Nem szeretem a laptopokat, de ez az idei Dell cucc megfelelő... röhögő smiley Ez már lehet akár burkolt reklám is. röhögő smiley

válasz erre

betyár

8 éve, 2 hónapja és 10 napja

Elég fura, hogy ilyeneket mond mindenféle reklám nélkül...

válasz erre