Libra név alatt bemutatkozott a Facebook saját valutája

2019. június 19.
2.7461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hivatalosan is bemutatta saját virtuális pénzét a Facebook, mely Libra név alatt terjedhet majd el a világon, méghozzá egy Calibra névre hallgató online pénztárca társaságában, ami első körben csak a közösségi oldal érdekeltségi körébe tartozó szolgáltatásokban lesz felhasználható.

Hangsúlyozandó azonban, hogy elsőként, hiszen később nagyobb babérokra is törne fele a Facebook, akik hangsúlyozták, hogy a Libra soha nem válhat kézzel fogható valutává, de a digitális fizetőeszköz így is rengeteg dolog fizetésére alkalmas lehet.

A Facebook 27 társvállalkozás segítségével hozta tető alá a Librát, a kapcsolódó Libra Association keretein belül pedig a legnagyobb pénzügyi óriások közül is találunk alapítókat, így a PayPal, a MasterCard, sőt a Visa is felbukkan a támogatók listáján, méghozzá olyan nevek, mint az eBay, a Spotify vagy az Uber mellett.

Minden cégóriás legalább 10 millió dollárral támogatta meg a Libra indulását, mely 2020-ban először csak mintegy 100 vállalathoz kapcsolódóan lesz elérhető fizetőeszközként, azonban később az egész világot meghódíthatja majd, és egy új jövőt hozhat el a globális pénzügyi szegmensbe.
4 hozzászólás

Harder

1 éve, 1 hónapja és 21 napja

Nem az volt a virtuális valutánál az alapkoncepció, hogy ne olyan legyen, mint a rendes pénz, hanem független, szabad, könnyen elérhető? Ez már most az ötödik legalább, értelmetlen lesz az egész.

válasz erre

TEchie

1 éve, 1 hónapja és 21 napja

Nagyon kell még egy.

válasz erre

Levi87

1 éve, 1 hónapja és 21 napja

Nagyszerű. Kell még egy instabil, megfoghatatlan valami, amit nem tudsz mire használni soha.

válasz erre

Kisfaludy82

1 éve, 1 hónapja és 21 napja

Minek?

válasz erre