LG G Flex Teszt

2014. augusztus 17.
6631
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Amikor megérkezett a telefon a szerkesztőségünkbe az LG Magyarország jóvoltából, egy elegáns, hajlított fekete doboz fogadott.

A dobozon is jól látható, hogy egy nem mindennapi készülékről van szó. A súlyán érezhető, hogy valami nagy "szörny" alszik benne.

[gallery link="file" ids="12423,12424,12433,12428,12429,12435,12438"]

A külső:

A G Flex kijelzője 6 colos és HD felbontású. Részletességével kapcsolatban rekordokról ennek megfelelően nem tudok beszámolni, de a képminőséggel kapcsolatban igazából semmi kifogásom nem volt ? a részletesség nagyjából a 3,7-4 colos, 800×480 pixeles kijelzővel szerelt mobilokéval egyezik. A G Flex íve beszélgetéskor jól jön, akkor viszont nem, ha a telefon a zsebünkbe tennénk ? ilyenkor ugyanis vastagabbnak tűnik az ívtől a készülékház, mint amilyen valójában. Az is igaz persze, hogy egy 6 colos kijelzővel szerelt telefont nem feltétlenül arra terveztek, hogy zsebben hordjuk. A teljesítménnyel értelemszerűen semmi gond sincsen, a Snapdragon 800, a 2 GB RAM és a 32 GB-os belső memória minden feladatra elég. Ami még érdekes, az az, hogy az LG egy elég nagy, 3500 mAh-s akkut tett be a készülékházba, amivel a telefon az ígéretek szerint akár két napig is kibírja. Természetesen az üzemidő növelhető az energiaellátási opciók ki, bekapcsolásával.

A telefon a hajlított kialakítással  először nem tűnik olyan előnyősnek, de meglepően kényelmes aktív használat mellett. Gondolok itt az internetezésre, beszélgetésre és az üzenetek írására. A készülék minden tekintetet vonz, ha kimegyünk vele az utcára. Az emberek kíváncsiak rá és amíg nem érintik meg addig el sem hiszik, hogy, hogyan lehet egy telefont hajlított kijelzővel legyártani.

Az ívelt alak:

Ahogy már korábban írtam, az LG  G Flex legszembetűnőbb sajátossága az ívelt, 6 hüvelykes, 720 x 1080 pixel felbontású OLED-kijelző. A 160,5 mm hosszú, 81,6 mm széles, 8,7 mm vastag, műanyag borítású készülék meglehetősen nagy ? még az olyan phabletekhez képest is, mint a dél-koreai gyártó másik csúcskészüléke, a G2 vagy a Samsung Galaxy Note 3. Az LG szerint a hajlított kijelző jobban illeszkedik az arcunkhoz, és így kényelmesebbé teszi a telefonálást, jobb videónézési élményt garantál és kevésbé tükröződik, mint a hasonló méretű telefonok. És ebbe a mondatba még akkor sem tudnék belekötni, ha akarnék, mert tényleg szenzációs ahogy az ember arcára fekszik s napsütésben is nagyon jól látni a kijelző minden pontját.

Rugalmasság:

Szerencsére, a G Flex, ahogy a neve is mutatja, nem csak ívelt, hanem rugalmas is. Ez már valóban fontos újítást jelent, szinte törhetetlenné teszi a készüléket. Jogosan merül fel mindenkiben a marketing fogás, hogy eladhatóbb legyen a telefon. No, de persze mi sem ma kezdtük, ezért egy sor olyan megpróbáltatásnak vetettem alá a telefont, amivel a leendő tulaj a mindennapokban találkozhat. Beleraktam a farzsebembe és ráültem a 80kg-mal. A telefon szépen kiegyenesedett, de aztán visszaugrott az eredeti állapotba. Itt fontos megjegyezni, hogy amikor ráültem, feszegettem egyetlen oda nem illő hang sem hagyta el a készülékházat. Semmi nem ropogott, nyikorgott vagy recsegett bárhogy is próbáltam.

Hadrver, Szoftver:

Tisztába vagyunk vele, hogy, az LG erős és jó minőségű hardvereket gyárt. A G2-höz hasonlóan a G Flexen is az Android 4.2.2-es verziójának gyárilag átalakított változata fut. Ezzel semmi gond sincs, mert a telefon gyors, stabil és megbízható. Szerintem erre van jelenleg szükség, hiszen azt is nagyon jól tudjuk, hogy a mai csúcstelefonok nem mindig hozzák a stabilitást és a megbízhatóságot. A telefonra telepített gyári szoftverekkel sincs semmi baj. A LG mindent megtett, hogy a felhasználónak semmiben se legyen hiánya. 

Az LG a legkülönfélébb extrákkal, funkciókkal és beállítási lehetőségekkel tömte tele a jobb sorsra érdemes készüléket. Található itt kérem az infravörös ?varázsszemtől? az arckövetőn át a különféle egy, két vagy három ujjal előhozható multitasking-megoldásokig minden, amiről a készülék tervezői azt gondolták, hogy imponálhat az elkötelezett mobilfanok számára.

Rengeteg kritikát kapott az átalakított Android, és a hatalmas szövegbuborékok. Nos kérem akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba. Semmi baj sincs a jól látható, könnyen olvasható felbukkanó ablakokkal. Ugyanis, ha az ember nem egy irodában, autóban vagy kastélyban dolgozik, akkor bizony ezek az apróságok jól jönnek.

Akkumulátor:

Az energiáért felelős akkumulátor 3500mhA kapacitású. A LG jól tudta, hogy egy ekkora kijelzőt s egy ekkora hardvert bizony valami nagynak kell ellátnia energiával. Erre nem is volt semmiféle panasz. A telefon nagyon jól bírta a folyamatos megpróbáltatásokat s az akku 2 napot is kihúzott vígan. Az energiagazdálkodás segítségével pedig 30% alatt, még tovább életben tarthatjuk a lehetőséget, hogy telefonáljunk, vagy csatlakozót keressünk a töltéshez.

Appok:

A Qslide olyan miniappokat vonultat fel, melyek a kijelzőn bárhova odapakolhatók, átméretezhetők, és még az áttetszőségük is állítható, a Dual Window pedig kétablakos kezelhetőséget biztosít. Az ablakok között simán működik a copy-paste, a Samsung hasonló megoldásához képest viszont visszalépést jelent, hogy egy alkalmazásnak egyszerre csak egy példánya nyitható meg. A kijelző alsó sorában lévő virtuális gombok valami elképesztő szinten variálhatók, változtatható a számuk, a sorrendjük, és még az elhelyezkedésük is.



Kamera:

A 13 megapixeles kamera már ismerős lehet az LG G2-ből, azzal viszont meg kell barátkoznunk, hogy az f2,4-es fényerejű optikás modulból ezúttal kispórolták az optikai képstabilizátort. Remek dolog a HDR funkció, a sorozatfelvevő, az intelligens automatikus üzemmód, illetve a lehetőség, hogy a két kamera akár egyszerre is használható. A videófelvevő is ott van a szeren, hiszen Full HD-ben akár 60 fps-re is képes, ha pedig beérjük a normál 30 fps-sel, akkor Ultra HD felbontás és 30 Mbit/s-os bitráta a jutalmunk.

Konklúzió:

Az LG a G Flexel kicsit más színt vitt a piacba. Mert sajnos a mai okostelefon piacon minden telefon egyforma és a hardverversenyről szólnak. Aki szereti a nagy kijelzőt és a gyors hadrvert annak a G Flex egy kiváló társa lehet. A cikk írásakor a telefon jelenleg 122.900 Ft-ba kerül, ami már igazán baráti összeg érte. Egyedüli gyengesége a kijelző minősége, ami egy hangyányit lehetne jobb is.

Az LG G Flex mobiltelefont az LG Magyarország biztosította részünkre. Köszönjük!

Fotók: Molnár Olivér
nincs még hozzászólás