Lézersugarat lövő kontaktlencse? A skótok megcsinálták!

2018. május 07.
3.2951
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Garantáltan a nadrágjukba csinálnak örömükben azok a sci-fi mániások, akik mindig is rácsodálkoztak arra, hogy milyen menő már, ha valakinek lézersugarak lövellnek ki a szeméből, ami mostantól már nem tudományos fantasztikum, hanem a valóság.

A skót St. Andrews Egyetem kutatói ugyanis a napokban bejelentették, hogy feltalálták a kontaktlencsét, ami képes lézersugarat lőni magából, de még mielőtt bárki megtestesült Supermaneket látna maga előtt, a technológia eléggé gyerekcipőben jár, ergo bár működik, az elmélet is adott, ellenben akadnak még vele "apróbb" problémák, így például elégtelen az energiaellátás és bizonyos esetben akár a viselő szeme világa is veszélybe kerülhet.

A kutatók éppen ezért egyelőre még nem is merték embereken tesztelni a kontaktlencsét, de elpusztult szarvasmarhák szemgolyóin jól szuperált, minden működött, még a speciális tápellátás is, ami nem egy külön akkumulátorról, hanem a környezeti fényből nyeri csekély energiáját.

Az egyetem munkatársai természetesen nem harcászati célból alkották meg a speciális kontaktlencsét, sokkal inkább egyfajta új típusú biometrikus azonosítóként, azonban már most látható, hogy fejlesztésük zsákutca, hiszen nemcsak, hogy nem biztonságos, túl körülményes is minden nap kontaktlencséket hordani ebből a célból, nem is beszélve azokról, akik alapesetben hordanak ilyen kiegészítőket.
5 hozzászólás

techiii

6 éve, 4 hónapja és 24 napja

Uram atyám mik vannak már.

válasz erre

Levi87

6 éve, 4 hónapja és 24 napja

Te jó ég ez minek röhögő smiley

válasz erre

Porthos

6 éve, 4 hónapja és 24 napja

El nem tudom képzelni, mire lehetne használni a valós életben...

válasz erre

TEchie

6 éve, 4 hónapja és 24 napja

De durva! meglepett smiley Hol tart a tudomány, hihetetlen néha! meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

6 éve, 4 hónapja és 24 napja

Az azért elég durva! meglepett smiley De egyértelmű sajnos hogy fegyver lesz belőle ha tényleg elkészül. szomorú smiley

válasz erre