Letartóztatták a Huawei pénzügyi igazgatóját

2018. december 06.
5.5981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
December 5-én, Vancouver-ben letartóztatták a Huawei Technologie pénzügyi gazgatóját Sabrina Meng Wanzhou-t, aki ellen a vád, hogy megsértette az Egyesült Államok Irán ellen létrehozott embargóját, meghallgatására pedig pénteken kerül sor.

A holnapi beszélgetés célja az óvadékkal kapcsolatos, ugyanis Kína kiadatási kérelmet kért Amerikától. Ms. Meng egyébiránt a Huawei alapítójának, Ren Zhengfeinek lánya és a cég igazgatótanácsának is a tagja, így a vállalat valószínűleg mindent meg fog tenni majd az ügy tisztázása érdekében.

A Huawei hivatalos állásfoglalása:

A kanadai hatóságok az Egyesült Államok kérésére kanadai átutazása során előzetes letartóztatásba helyezték vállalatunk pénzügyi igazgatóját, Meng Van-csoút (Meng Wanzhou). Az USA Meng Van-csoú kiadatását kéri, hogy az egyelőre pontosan nem meghatározott vádpontokkal szembesítsék New York államban.

A Huawei gyakorlatilag semmilyen információt nem kapott arról, hogy mivel gyanúsítják Meng-et, ahogy arról sincs tudomásunk, hogy bármit elkövetett volna. Vállalatunk bízik abban, hogy a kanadai és az amerikai jogi rendszer minél előbb meghozza a helyes döntést az ügyben.

A Huawei minden országban a helyi törvénynek és szabályozásoknak megfelelően végzi tevékenységét, beleértve az ENSZ, az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió exportkorlátozásra vonatkozó törvényeit és szabályozásait.

A hölgyet a kanadai rendfenntartási szervek az Egyesült Államok kérésére tartóztatta le, akik azzal indokolták az intézkedést, hogy Savraina Meng Wanzhou megpróbálta megsérteni az embargót Irán ellen. A The Globe and Mail értesülései szerint a Huawei már korábban, ez év áprilisában sértette meg a törvényt, ám akkor a cég részéről egy szóvivő kategorikusan tagadta a vádakat.
5 hozzászólás

Direktor

1 éve, 7 hónapja és 5 napja

Szép sztrori, Huawei körül mindig ilyenek vannak, komolyan mondom. Pedig mostanában olyan jó cuccokat csinálnak, miért kell trükközni...?

válasz erre

login_password

1 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nyilván ez egy szándékos döntés volt. Tisztázni fogják magukat.

válasz erre

rDAVE

1 éve, 7 hónapja és 5 napja

Micsoda véletlen, hogy pont a Hszi-Trump kereskedelmi tárgyalás után kellett letartoztatni...

válasz erre

Levi87

1 éve, 7 hónapja és 5 napja

Az durva!

válasz erre

CharlieFirpo

1 éve, 7 hónapja és 5 napja

Az de kemény!

válasz erre

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink