Lenovo Yoga U330p első benyomás

2013. november 17.
5791
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Zel profilja, adatai
Zel
Egy újabb Lenovo eszköz került a kezeim közé, igaz csak rövid időre, de ezalatt sikerült egy rövid véleményt formálnom róla.

A kínai gyártó egyik új laptopját, az Ideapad U330p-t tudtam közelebbről szemügyre venni.
Kezdeném rögtön azzal, hogy az általam látott modell narancs színben pompázott. Erre sokan, főleg az urak, az mondhatják, hogy ez nem valami szép. Hasonló gondolat fordult meg az én fejemben is addig, amíg ki nem bontottam a fekete dobozban érkezett U330p-t. Váó!!! Ez volt az első reakcióm. Ez a narancs abszolút vállalható, sőt, nagyon szép, tetszik, gondoltam.


[caption id="attachment_5585" align="aligncenter" width="640"] Gyönyörű![/caption]
Az elegáns vékony ház már-már az ultrabook-okat idézi, persze egy-két apró hiányosság miatt nem kaphatja meg ezt a megnevezést. A kijelző méret stimmel, hiszen egy 13,3 colos HD felbontású (1366 x 768 pixel) matt panelt kapott a Lenovo hazai újdonsága. A processzor is rendben van, ott egy Intel Core i5-4200U Haswell, azaz negyedik generációs lapka figyel. Ami miatt ugrott a titulus, az egyértelműen a háttértár, hiszen nem SSD, hanem egy 500 GB-os merevlemez került a borítás alá. És ha már borítás, akkor anyaghasználat és összeszerelés.
A színét már többször szóba hoztam, de most nézzünk egy kritikusabb pontot. Amint hozzáértem, éreztem azt a hűvösséget, ami csak a fém borítást kapott gépekre jellemző. Emellett a Lenovo figyelt a sok gyártónál gyakran negatívumként emlegetett zsanérra is. A Dell Latitude-ökhöz hasonló középen erősített megoldást alkalmaztak, ami azért nem ritka az U szériában. Ennek köszönhetően iszonyatosan stabil minden pozícióban (ez amúgy egyáltalán nem mondható el például a Samsung notebook-okról).
Slimbook mivoltának köszönhetően nem találkozunk túl sok csatlakozóval, összesen 3db USB (2db 2.0 és 1db 3.0) és kártyaolvasó látható a HDMI kimenettel egyetemben. Őszintén szólva már ez is több mint szükséges egy ilyen egyszerű, letisztult és gyönyörű gépnél.
A billentyűzet kialakítása, elrendezése zseniális. Még így, kikapcsolt állapotban is annyira kézre áll, hogy nem sok vetélytárs jut eszembe, amiről hasonló dicsérő szavakat tudok mondani. Csakhogy legyen egy kis negatívum is: kár, hogy a belső egy az egyben fekete színt kapott és nem örökölte a nem túl rikító, mégis elegáns narancsot, valamint hogy a touchpad-nál nem kaptak külön helyet a gombok, egybe van építve az érintőfelülettel. Ez persze szubjektív, de ezt a fajta megoldást nem nagyon kedvelem.
Most, hogy mindenki el tudja képzelni maga előtt a körülbelül 200 ezer forintos Lenovo Slimbook-ot, itt van pár (nem a legjobb beállítású) fotó a kibontásról. <<Lenovo Ideapad U330p Orange Photos>>
És a lehetséges specifikációk:
nincs még hozzászólás