Lenovo Yoga 2 tablet Teszt

2014. november 08.
9431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
katonajanos profilja, adatai
katonajanos
A Lenovo legújabb táblagépét, a Yoga 2-t kaptuk tesztelésre.

Az eszköz design-ja nem változott a régebbi modellekéhez képest, maradt az elegáns, gyönyörű ház, ami azért különleges, mert a gép egyik oldalán egy kitüremkedés található, amivel a klasszikus újságra asszociálhatunk sokan.
 

Ez a kialakítás több szempontból is praktikus, hiszen sokkal kényelmesebben lehet tartani álló helyzetben a tabletet.

A henger egyik oldalán egy jack csatlakozó található, vele szemben pedig a bekapcsológomb.A minősége tökéletes, masszív eszköz a Yoga 2, anyaghasználat tekintetében sem lehet panaszunk. A kitámasztója fém, ami annyira stabil, hogy nem kell attól félni, hogy egyszer csak elenged a tartó és eldől a tablet. Mi egy 10 colos eszközt teszteltünk, aminek a súlya nagyon nagy, egy kézzel hosszabb ideig kényelmetlen tartani, ugyanis masszív darab több mint fél kilót nyom(619 g).


Kijelző
A Yoga 2 kijelzője egy 1920 x 1200 pixeles, 10.1 incses IPS LCD panel, ami 16 millió színt képes megjeleníteni, az egy incsre eső 224 pixeljeivel. A képernyő felbontása megfelelő, de ha azt nézzük, hogy 10 colon helyezkedik el ennyi pont, az már nem kiemelkedő. A képernyő érzésre egy átlagos tablet megjelenítőjének tulajdonságait hozza. Filmnézésre teljesen alkalmas, ráadásul a Google Play Movie magyarországi megjelenésével könnyedén tudunk, akár útközben filmeket, sorozatokat nézni.


Rendszer
A Lenovo is Android operációs rendszerrel árulja táblagépeit, ami egy nagyon jó döntés, hiszen így a felhasználóknak megvan a szabadság, hogy úgy szabják testre az eszközt, ahogy az nekik tetszik. Ezzel én is így voltam, ugyanis azt tapasztaltam, hogy a Lenovo nagyon kevés időt fordított a módosított android fejlesztésére. Számtalan bug közül kiemelném azt, hogy, amikor egy mappában keresek egy alkalmazást, és a mappának a második oldalára szeretnék görgetni, akkor könnyedén kidob a rendszer a mappából, ugyanis kilógott az ujjam a mappából, amikor felengedtem. Továbbá a rendszer nagyon sok részben hajaz az IOS-re, ikonkészletével, notification center és control center kinézetével, de kicsit gyengébb minőségben. A második nap után feltelepítettem egy Google Now Launchert, amikortól a táblagép majdnem tökéletessé vállt a szememben.

[gallery link="file" ids="15271,15272,15273,15274,15275,15276,15277"]
Kamera
Táblagépet senki nem vesz a fényképezője miatt, és ezt a gyártók is valószínűleg figyelembe veszik, ugyanis kevés az olyan tablet, aminek értékelhető lenne a kamerája. -Az első kamerás iPadnál nem is értették az emberek, hogy hogy gondolták, hogy egy 10colos eszközbe kamerát raknak.- Fő kamerája 8 megapixeles, aminek a minősége elfogadható, első kamerája pedig 1.6 megapixeles. Érdekessége, hogy sokkal szebb makró fotókat lehet vele készíteni, ahogy azt a képeken is láthatjátok.

[gallery link="file" columns="5" ids="15264,15262,15261,15263,15260"]
Hang, multimédia
Az eszközben egy sztereó hangszóró kapott helyet, ami teljes mértékben kielégít minden ilyesfajta igényt, akár filmnézés, akár konyhai zenehallgatásról van szó. Beépített kitámasztójának köszönhetően kényelmesen lehet multimédiás tartalmat fogyasztani róla.

[gallery link="file" columns="2" ids="15285,15286"]
Akkumulátor
A Yoga 2-ben egy vadállat akkumulátor van, ami azért is jó, mert rövidebb utazásra nem is kell töltőt vinni. Pontosan 9600 mAh-os tartalékot szereltek a gépbe, amiről akár egyéb eszközeinket is tudjuk tölteni, megfelelő kábel segítségével.

 

[gallery columns="4" link="file" ids="15287,15288,15289,15291"]

A Yoga 2-t úgy reklámozzák, hogy ez az a tablet, amivel bárhol, bármikor tudunk információt fogyasztani, ahogy a reklámon is látszik, ha valaki ezekben az extrém pozíciókban szeretné használni, még ezt is könnyedén megteheti:

[gallery link="file" ids="15270,15269,15268"]

Az eszközt azoknak ajánljuk, akik nem akarnak százezreket kiadni, viszont egy olyan táblagépet szeretnének, ami mindamellett, hogy olcsó, nem hagy cserben.

A tesztkészüléket köszönjük a Lenovo Magyarországnak.
nincs még hozzászólás