Lenovo Vibe-X2 - az új családtag

2015. február 02.
6991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
katonajanos profilja, adatai
katonajanos
A Lenovo egyik csúcstelefonját tesztelhettük, a Vibe X2-t.A készülék külseje rendkívül figyelemfelkeltő, ugyanis az általunk tesztelt darab fekete, pirosas, narancssárga és ezüst színekben díszeleg.

Első ránézésre furcsának találtam a design-t, de néhány óra alatt nemhogy hozzászoktam, hanem nagyon megszerettem az ugyancsak figyelemreméltó belsejével együtt.

Az egész borítás jó minőségű műanyag, amit biztosan nem mindenki kedvel, viszont emiatt is lehet meglepően könnyű a telefon(120 gramm).  A gombok és csatlakozók szokásos elhelyezkedése mellett zavaró és komoly hibája a telefonnak, hogy a hátlapja teljesen lapos, így, ha a telefon a hátlapjával lefelé van egy asztalon és zenét szeretnénk hallgatni, vagy csak megszólal a hangszórója, akkor torz, nyomott hangot hallhatunk, ugyanis nincs semmilyen távtartó, ami hagyná, hogy távozzon a levegő és ezzel együtt a hangszóró rezgései.A kijelző sarkát a fekete színű műanyag keret teljes mértékben védi, viszont telefonálásnál néha zavaró az elálló keret. A megjelenítő egy Full HD IPS érintőkijelző 16 millió színnel és 441 pixelsűrűséggel. Ez alatt található a három érintőgomb, amik nagy örömömre világítanak, így könnyebb sötétben eltalálni őket. Rendszer:

A telefonon módosított Android fut, ami annyira megtetszett, hogy először mondom azt, hogy megérte belenyúlni a rendszerbe, ugyanis rengeteg plusz funkció került bele, amik barátságosabbá, és kezelhetőbbé teszik ezt, mint más gyártók módosított Android-ját. Az első funkció, amit észrevettem a testreszabhatóság. Lehetőségünk van témát cserélni, amivel az ikonok és a háttérképek és a zárolt képernyő módosulnak, de ezeket az egyes elemeket külön-külön is váltogathatjuk. A rendszer alapvetően igényes és szép és ezzel a testreszabhatósággal sokkal szabadabbnak érzem az Androidot. Néhány példa az egyedi megoldásokból, amik megtalálhatók a Lenovo módosított Androidjában:

Széles érintés:

A funkció lényege, hogy, ha az ujjunk egész felületével tartjuk a képernyőt, akkor előjön egy szerkeszthető ablak, amivel parancsokat, illetve alkalmazásokat indíthatunk gyorsan, bárhonnan.Energiatakarékos mód:

A Vibe X2 akkumulátora 2300 mAh-es, ami nem tűnik soknak, viszont nekem nem volt vele problémám és másfél-két napot kibír normál használat mellett. Ha valakinek mégis kevés lenne, vagy több napig nem jutna áramhoz, az be tudja kapcsolni az energiatakarékos módot, ami azt eredményezi, hogy a telefonnal kizárólag telefonálni, SMS-eket fogadni- és küldeni lehet.A többi képekben: (leíráshoz kattints)

[gallery columns="4" link="file" ids="16712,16713,16714,16715"]

Képek a rendszerről:

[gallery columns="5" link="file" ids="16666,16667,16668,16669,16670"]

A gyönyörű telefonból egyébként négy szín van, nálunk a narancs járt, viszont a vöröset is szívesen megnézném. Habár sokan mondták, hogy ezek elég nőies telefonok, én mégis elfogadnék egyet bármelyik színből.

[gallery columns="4" link="file" ids="16660,16661,16662,16663"]
A telefon sebessége egy átlag felhasználónak nem lehet probléma, azonban komolyabb feladatok elvégzésére és sok futó háttéralkalmazással lehetnek kisebb akadások. 2 gb memóriával és 32 gb tárhellyel érkezik az eszköz, továbbá Quad-core 2.0 GHz Cortex-A17 / quad-core 1.7 GHz Cortex-A7 processzorral.

A fényképezője jó minőségű képeket készít természetesen megfelelő fény mellett. A sötétebb képek nagyon zajosak. A fő kamerája 13, az első 5 mp-es.

[gallery columns="4" link="file" ids="16703,16704,16705,16706,16707,16708,16709,16710"]

A telefon megbízható társ, hamar hozzá lehet szokni a külsejéhez, és a rengeteg kényelmi funkcióhoz, viszont az ára véleményem szerint kicsit magas, persze messze nem annyi mint néhány gyártó zászlóshajója. Itthon körülbelül 130.000 Ft.


A telefont köszönjük a Lenovo Magyarországnak.
nincs még hozzászólás