Lenovo mobilok Magyarországon

2014. szeptember 18.
4911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
Nemzetközi szinten tavaly 50 millió okostelefont adott el a Lenovo, ezzel a világ harmadik-negyedik legnagyobb gyártójának számít.

A vállalat a mai nappal belép a magyar piacra is, két olcsóbb és két felső kategóriás telefonnal. Év végére már tíz androidos modelljük lesz a hazai kínálatban.

Egyszerre négy mobillal kezd Magyarországon az eddig főleg számítógépeket és tavaly óta tableteket is forgalmazó Lenovo ? hangzott el a cég szerdán este tartott budapesti sajtótájékoztatóján. Az eseményen Lukács Anita ügyvezető igazgató elmondta: bíznak benne, hogy a márka laptopok terén évek óta meglévő ismertsége és erős pozíciója jó hatással lesz a telefonok hazai fogadtatására is.

A Lenovo két alacsonyabb árkategóriás készülék (A859 és A536) mellett az ígérete szerint egy töltéssel 3 napig üzemelő, szálcsiszolt fémborítást kapott S860 és a tiszta üveg külsővel rendelkező S850 csúcsmodellekkel indít Magyarországon.

A cég tervei szerint még idén további hat telefont hoznak be, melyek közül a legérdekesebb a 6 colos képernyővel, fém külsővel, 16 megapixeles kamerával és kifejezetten nagy, 4000 mAh-es akkumulátorral rendelkező Vibe Z2 pro.

Lukács Anita elmondta: a vállalat célja, hogy a tavalyi 50 milliós készülékeladást megduplázva idén 100 milliónál is több mobilt adjanak el világszerte. A növekedés egyik kulcsa az új piacok megnyitása: ezekben a hetekben több környező országban indult az okostelefon-értékesítés, Csehország, Románia, Bulgária, Görögország és Magyarország után pedig hamarosan újabb országokban kezdi meg a mobilforgalmazást a Lenovo.

Forrás: Lenovo, HVG.hu
nincs még hozzászólás