Leleplezték a Cambridge Analyticát: bármilyen politikust képesek voltak lejáratni!

2018. március 21.
3.6811
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Már a csapból is a Facebook és a Cambridge Analytica botránya folyik, miután kiderült, hogy az elemzőcég több mint 50 millió ember személyes adatait lopta el a közösségi portáltól, és használta fel arra, hogy befolyásoljanak demokratikusnak nevezett parlamenti választásokat.

Bár utóbbi vádakat sokan alaptalannak nevezték, ellenben a Channel 4 kereskedelmi televízió a minap nyilvánosságra hozott egy olyan rejtett kamerás felvételt a Cambridge Analytica kapcsán, aminek hatására azonnal menesztették Alexander Nix-et, a cég vezérigazgatóját.

Az alábbiakban bárki által megtekinthető felvételen a csatorna egyik munkatársa egy külföldi üzletembernek hazudta magát, amikor leült tárgyalni a cég akkori CEO-jával, aki a titokban rögzített felvételen jól érthetően bevallja, hogy képesek bármilyen lejárató kampányt összehozni annak érdekében, hogy ezzel hiteltelenné tegyenek politikusokat, illetve befolyásolják a választásokat.

A felvétel nyilvánosságra kerülését követően nem sokkal a Cambridge Analytica hivatalos közleményben jelezte, hogy azonnali hatállyal felfüggesztették a videón látható vezérigazgatót.

az elemzőcég több mint 50 millió ember személyes adatait lopta el a közösségi portáltól, és használta fel arra, hogy befolyásoljanak demokratikusnak nevezett parlamenti választásokat.'>
3 hozzászólás

Porthos

6 éve, 6 hónapja és 15 napja

Azt a rohadt életbe! meglepett smiley

válasz erre

Fikarc

6 éve, 6 hónapja és 15 napja

Az gyönyörű bakker! meglepett smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 6 hónapja és 15 napja

Ez milyen durva baszki! meglepett smiley

válasz erre