Lekerülhet a dislike gomb a Youtube-ról

2019. február 05.
4.3161
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Határozott háborút hirdetett a dislike trollok ellen a Youtube, amiről Tom Leung, a csapat projektmenedzsere beszélt egy videónapló részeként, lévén egyre inkább úgy látják, hogy ez az opció hatékony fegyver lehet sokak kezében.

Mindezt pedig negatív értelemben kell érteni, ezáltal egyre gyakrabban találkoztak olyan esettel, miszerint egy videót nem a valós tartalma miatt pontoztak le a dislike gombbal a felhasználók, hanem azért, mert például a mögöttes cég, egy kapcsolódó termék vagy éppen egy felbukkanó híresség nem szimpatikus nekik, esetleg éppen valamiféle botrányt csinált.

Bár minden tartalomgyártó maga dönti el, hogy alkalmaz-e értékeléseket saját videóinál, azonban Tom Leung szerint más alternatíván is dolgoznak a helyzet normalizálásának érdekében, sőt mi több, a legvégső esetben - ha egyetlen másik tervük sem válik be -, akkor egyszerűen le fogják szedni a dislike gombot a videómegosztóról.
4 hozzászólás

gadam89

10 hónapja, 1 napja

Maga az érvelés hülyeség. Ha valami nem tetszik a videóban akkor az mindenféleképp a tartalom. Nem szoktam bogyó és babóca videókat lehúzni mert nem tetszik a tartalom. Ami rossz az rossz. Ha tartalom, ha vélemény ha mögöttes cég. Tökéletesen mutatja hogy az évek alatt a youtube a szabad videósokból átalakult az új tv-vé. Egy rakat hülyeség sok reklámmal. Nem most, de szépen lassan elhal az oldal. Talán emiatt kezd el mindenki hátrálni ettől a platformtól.

válasz erre

Mordorer

10 hónapja, 2 napja

Csak gratulálni tudok. Ennyit a véleménynyilvánításról!

válasz erre

WickedSick

10 hónapja, 2 napja

Jézus... már így is tele van a platform önimádó "influenszerekkel", akik törlik a negatív kommentet, vagy csak szimplán figyelmen kívül hagyják, mert az "oltás", és csak az önigazoló hozzászólásokat veszik tudomásul, elég csak a hazai palettára ránézni... egy ilyen lépéssel még közelebb kerülnénk ahhoz, hogy ezek a pontagyú marhák kvázi személyi kultuszt tudjanak kialakítani a csatornájukon keresztül.

válasz erre

csirkee

10 hónapja, 2 napja

Ez nem lenne túl szép dolog..

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink